Smakfull og nydelig Indisk mat, kan de bli bedre middag?
3-4 porsjoner:
4-6 kyllingfilet eller tilsvarende oppskåret, eller overlår.
Ca. 2-3 cm frisk ingefær
50 g smør
1 stor løk,
1 chili, finhakket
1 stort hvitløksfedd
1 ss malt koriander
1 ts gurkemeie
½ ts½ ts malt nellik
1/2 ts malt cumin/spisskummen
½ ts pepper
2 dl yoghurt naturell (tåler man ikke melkeprodukter, så bruk plantebasert yoghurt) HER kan du se oppskrift på hjemmelaget kokosyoghurt
½-1 ts salt
Saften av ½ sitron
En håndfull cashewnøtter (nøtter kan kuttes ut om du ikke tåler det)
Noen stilker grovhakket frisk koriander om man har
Rens og finhakk ingefær, løk, hvitløk og chili, skjær kjøttet i terninger og fres det i en panne. Tilsett alle krydderiene og fres videre i ett minutt slik at krydderet blir godt blandet med kjøttet og at kjøttet blir pent brunt. Rør inn yoghurt og salt. Legg på lokk og skru ned varmen slik at det småkoker. La det koke i ca. 1 ½ time. Tilsett deretter sitronsaft og cashewnøttene og la alt koke videre i 10-15 minutter.
Har du frisk koriander, så server Korma med et dryss med frisk koriander samt ris og tåler du hvete kan du ha naanbrød. Server med en salat eller med de grønnsakene man liker og ønsker.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#kormamedkylling #korma #kylling #Middag #indisk #enkelmat #Glutenfritt #Melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middagstips #Middag #morsmiddag
MÅ være cashewnøtter til, skikkelig deilig 🙂 Vi har kost oss noen ganger på indisk Randi 🙂
Det er jeg for så vidt enig med deg i, men det er ikke noe jeg har i skapet, og dermed så uteblir det. 🙂