Kjøttpudding med brunsaus og ertestuing

Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeig

Kjøttpudding er en klassisk tradisjonsrik gammel middagsrett, som virkelig kan komme oftere på middagsbordet. Det geniale med kjøttpudding, er at man lett kan lage mange på en gang, og fryse ned, man slipper å stå å steike som med kjøttkaker, og smake like godt.

Til 4-6 personer: (jeg lagde av 400 g kjøttdeig, altså halverte oppskriften)
800g -1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
2-3 egg. Bruker man kjøttdeig er to egg nok, men karbonadedeig trenger tre.
ca. 1/2 dl vann
2 løk eller tilsvarende med annen type løk (kan sløyfes)
2 ss buljongpulver. Toro sitt buljongpulver er supert, det er også glutenfritt. Om du ikke har buljongpulver bland det ut i vannet som da må varmes en stund før du skal lage puddingen, så det kan kjøles ned igjen.

Eventuelt 2 ss potetmel

Ca. 2 ts salt
Pepper

Blir deigen for tynn kan man ha i litt potetmel (det er naturlig glutenfritt)

Rens løken og finhakk (jeg liker å ha løken i vannet og jevne helt med stavmikser) før man har det i en bolle med deigen. Ha i krydder, buljong, egg og vann(eventuelt potetmel om deigen er for bløt) og bland alt godt samen. Jeg anbefaler å steike en prøvekake før man former og steiker kjøttpuddingen, så man får den passe salt.

Ha kjøttpuddingen  i en smurt form, steik  i rundt 30-40 minutter på ca. 200 grader (alle stekeovner er forskjellige).

Saus

3 dl kraft eller vann og fond, eller man kan bruke 2 buljongterninger og vann

Kraften fra den ferdig steikte kjøttpuddingen

1/2 liten løk

1 god klatt smør eller melkefri margarin om man ikke tåler melkeprodukter

1 1/2 dl fløte eller som jeg brukte plantebasert fløte

Ca. 1 1/2 ss maizena

Ca. 2 buljongterninger. Bruker man kraft eller fond så kan man gjerne bruke mindre buljong.

Salt

Pepper

Litt sukkerkulør for å få brun farge på sausen

Rens og findel løken, la den surre med smør en stund.  Ha i kraft, fløte og maizena og rør godt til det koker opp. Når kjøttpuddingen er ferdig har man i kraften fra den, og så smaker man til med salt, pepper og eventuelt buljong. Ha i litt sukkerkulør til den er passe brun.

Ertestuing finner du oppskrift på HER

 

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kjøttpudding #hjemmelagetkjøttpudding #kjøttpudddingpåsteikeplaten #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt #melkefritt #glutenfritt

6 kommentarer

6 thoughts on “Kjøttpudding med brunsaus og ertestuing

  1. Kjøttpudding var omtrent den eneste middagsretten jeg ikke likte som lita. Fysj og æsj! 😂 Men det ser og høres betraktelig bedre ut når det er lagt av kjøttdeig/karbonadedeig! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *