Last Updated:

Hjemmelaget grønn ertestuing

Categories Grønnsaker

 

Ca. 250 g grønne erter som er godt kokt

Ca. 1 ts salt

Pepper etter smak og behag

1-2 ts sukker

50 g smør (mange vil ikke ha smør i, men det gjør susen, etter min mening). Tåler man ikke melkeprodukter, da bruker man melkefri margarin

 

 Erter bør ligge ett døgn og gjerne lenger i bløt, så skylles det godt, og så med nytt vann, settes det på kok i 2- 3 timer. Sil  av kokevannet, og ha i alle ingrediensene i de kokte ertene, så skal ertestuingen bare putre litt, smakes til før den er ferdig.

 

. Bruk mye vann når du legge ertene i bløt, for de skal bli dobbelt så store

Jeg kjøper gjerne flere pakker med grønne erter, legger de i bløt, skyller av vannet og koker dem. Når ertene er avkjølt, porsjoneres de i poser som jeg flater utover, lager “hakk” i posen, som vist under.

Så legges posene opp på hverandre, slik tar de mindre plass i fryseren, og da tiner de veldig fort når jeg skal bruke dem. Det kan være lurt å skrive med sprittusj på posen før en tar ertene  i posene. Hvor mye en lager, avhenger selvsagt av hvor god plass en har i fryseren. Personlig så lager jeg ertestuingen helt ferdig før jeg fryser den ned.

Hvordan lage ertestuing når man ikke har tid å vente

Vanligvis er jeg aller mest glad i helt vanlig gammeldags ertestuing, men jeg fant ikke mer i fryseren, og da ble det plan B.

1 boks hermetiserte erter eller 1 pose frosne 

1 god klatt smør

Salt og pepper

Muligens en klype sukker, smak deg til, frosne erter er søtere en de i boks.

Bruker du erter på boks så hell av vannet/laken den ligger i. Smelt smør (jo mer jo bedre synes jeg D-:) i en panne, ikke bruk alt for hard varme, og ha i ertene og la de få litt varme, Bruk stavmikser eller en potetmoser(men stavmikser er best) å kveld ertene så de blir stuing. Smak så til med salt og pepper, og muligens en klype sukker.

                                     

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#ertestuing #grønnertestuing #hjemmelagetertestuing #guleerter #gulertestuing #bønner #Tilberedningav erter #kokingaverter #kokingavbønner Oppskriftpåertestuing #hjemmelaget #Matfrabunnen #glutenfri #Glutenfritt #melkefrit

Matbloggtoppen

4 kommentarer

4 thoughts on “Hjemmelaget grønn ertestuing

  1. Sikkert dumt spørsmål, men på plan B, koker du ertene i laken som ertene ligger i? Og heller av væsken etter koking? 🙈

  2. Tone Hiorth: Det er veldig skjeden dumme spørsmål, og det er heller ikke dette. Du bør tømme av vannet fra bokse erter. Ser jeg har vært litt kjapp i beskrivelsen der ja, takk for du spurte så jeg oppdaget det. Smelt smøre (jo mer smør jo bedre synes jeg :-)) først og surr ertene i det litt, bruk så en stavmikser eller en potetmoser og knus ertene. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *