Hjemmelaget grønn ertestuing

Categories Grønnsaker

 

Ca. 250 g grønne erter som er godt kokt

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

2-3 ts sukker

1 ss smør i fast form (mange vil ikke ha smør i, men det gjør susen, etter min mening).

 Erter bør ligge ett døgn i bløt, så skylles godt før de settes kok i 2- 3 timer. Sil  av kokevannet, og ha i alle ingrediensene i de kokte ertene, så skal ertestuingen bare putre litt, smakes til før den er ferdig. Bruk mye vann når du legge ertene i bløt, for de skal bli dobbelt så store

 

Jeg kjøper gjerne flere pakker med grønne erter, legger de i bløt, skyller av vannet og koker dem. Når ertene er avkjølt, porsjoneres de i poser som jeg flater utover, lager “hakk” i posen(se bilde  nederst på siden). Så legges posene opp på hverandre, slik tar de mindre plass i fryseren, og da tiner de veldig fort når jeg skal bruke dem. Det kan være lurt å skrive med sprittusj på posen før en tar ertene  i posene. Hvor mye en lager, avhenger selvsagt av hvor god plass en har i fryseren. Personlig så lager jeg ertestuingen helt ferdig før jeg fryser den ned.

 

Hvordan lage ertestuing når man ikke har tid å vente

Vanligvis er jeg aller mest glad i helt vanlig gammeldags ertestuing, men jeg fant ikke mer i fryseren, og da ble det plan B.

1 boks hermetiserte erter eller 1 pose frosne 

1 god klatt smør

Salt og pepper

Bruker du erter på boks så hell av vannet/laken den ligger i. Smelt smør (jo mer jo bedre synes jeg D-:) i en panne, ikke bruk alt for hard varme, og ha i ertene og la de få litt varme, Bruk stavmikser eller en potetmoser(men stavmikser er best) å kveld ertene så de blir stuing. Smak så til med salt og pepper, og muligens en klype sukker.

                                     
Når jeg først legger erter i bløt, koker jeg gjerne flere pakker. Men man skal jo ha plass i fryseren også, derfor har jeg den ferdige ertestuingen i en brødpose, trykker den flat, og bruker hånden å lage spor i  posen. Dette gjør jeg for at det skal være lett å ta ut av fryseren, det tar liten plass og er lett å ta til.
 

 

Matbloggtoppen

4 kommentarer

4 thoughts on “Hjemmelaget grønn ertestuing

  1. Sikkert dumt spørsmål, men på plan B, koker du ertene i laken som ertene ligger i? Og heller av væsken etter koking? 🙈

  2. Tone Hiorth: Det er veldig skjeden dumme spørsmål, og det er heller ikke dette. Du bør tømme av vannet fra bokse erter. Ser jeg har vært litt kjapp i beskrivelsen der ja, takk for du spurte så jeg oppdaget det. Smelt smøre (jo mer smør jo bedre synes jeg :-)) først og surr ertene i det litt, bruk så en stavmikser eller en potetmoser og knus ertene. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *