Kalkunfilet med safransaus og båtpoteter

Categories Blogg

 

Jeg elsker safransaus, den er superenkel den består kun av fløte, safran og buljong. Jeg vil hevde at denne sausen lager fest og veldig god stemning  rundt bordet.

Kalkunfiletten lagde jeg helt etter anvisning på pakken, veldig enkelt og greit, 40 minutter på 220 grader. Det kan være lurt å bruke steiketermometer.

Jeg bruker å steike den på pannen først, da blir smaken enda bedre. Når den er nesten ferdig, tar du den ut og lar den hvile i rundt 15-20 minutter, før den skjæres opp.

Båtpotetene vasker jeg og deler i båter, vender i salt (gjerne grovt salt) og olje i en ildfast form. Steik på øverste rist i ovnen på 230 grader(gjerne varmluft).

 

Oppskrift på den nydelige Safransausen finner du her. Sausen er naturlig glutenfri 🙂

Båtpoteter finner du HER

Bilde R. Støle
Bilde R. støle

 

 

#kalkun #båtpote #glutenfritt  #Kalkun #kalkunfilet #båtpoteter #Middag #middagstips #morsmiddag #hjemmelaget #mat #fra #bunnen Søndagsmiddag #helgemat

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *