Kafta i pita med tzatziki

Categories Grill mat

Fredag og jeg vil ha noe enkelt og godt. For en tid tilbake lagde jeg Kafta som er Arabisk mat, og jeg hadde to igjen i fryseren.  Jeg lagde tzatziki noe jeg bare elsker, og nå har jeg ikke laget på evigheter, så nå smakte det himmelsk. Kafta er krydret men ikke sterkt, det virkelig verd et forsøk om du aldri har smakt det.

Oppskrift på Tzatizi finner du her, og den kan lages melkefri med plantebasert kokosyoghurt du kan lage selv

 

1 pakke kjøttdeig av lam, om du absolutt ikke liker lamme smaken, da kan du jo bruke den kjøttdeigen  du liker

1 1/2 liten løk

2 fedd hvitløk

1 ts salt

1/2 ts chilipulver

1 knivspiss allehånde

1 ts spisskumen

1 ts paprikapulver

1 ts kanel

1 knivspiss nellik

1/2 ts pepper

1 ss vann

Har du fersk persille kan du gjerne ha det i, men det hadde jeg ikke.

Ha alt i en skål, også finhakket løk og hvitløk. Bland det veldig godt sammen så krydderne blir jevnt fordelt.

Bruk grillspyd eller lignede å klem kjøttdeigblandingen på pinnene. Det skal være avlange.

Steik det på panne, steikeovn eller som jeg på grillen. Jeg snudde det stadig og det var litt tykke, så det brukte rundt 25 minutter på å bli skikkelig gjennomsteikt.

HER kan du se da jeg lagde det, og da hadde jeg dressing med Tahini til

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kafta #kafta #lammekjøttdeig #matfralibanon #Tzatizi  #Billig #enkelt #godt #glutenfritrt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Morsmiddag #middagstips #hvaskalvihatilmiddag #hverdagsmat #helgemat #helgekos

8 kommentarer

8 thoughts on “Kafta i pita med tzatziki

    1. Det er nok det samme. Når man snakker om raspeballer her i Bergen, så kan man høre om klubb, komle osv ellers i landet. Sannsynligvis med variasjon av hvordan det lages.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *