Hvordan kan man pynte maten både til hverdags og fest

Categories DIY, Garnityr, Matpynt, Grønnsaker

Her kommer noen veldig enkle knep for å kunne pynte maten, både til hverdags og  fest. Man spiser med øynene så å dandere litt fint på fatet selv om det bare er til seg selv burde jo være hyggelig. Hvorfor skal man alltid bare gjøre det koselig og fint når andre er på besøk, på tide å gjøre noe fint for deg selv også 🥰

I dag er den offisielle “gjør noe hyggelig for deg selv dagen” . Det er bare noe jeg har funnet på, men jeg synes at det burde vi ha.

Ha en nydelig fin lørdag alle sammen, dette er den beste dagen i resten av mitt liv 🥰

Her er det skiver agurk som er delt i to, og lagt mot hverandre. En Cherrytomat er delt  to og lagt i midten av agurkskivene og litt gressløk til følehorn. Jeg tror dette kunne gjort lykken hos noen barn. Kanskje de kan få pynte selv, da blir de gøyere å spise også.

Her har jeg skrelt en tomat og surret den samen til en rose, og skjært agurken opp med ostehøvel(se bilde lenger nede på siden)

Det er ingen ende for hvordan man kan pynte, det er KUN fantasien som begrenser oss. Her har jeg skjært opp agurk med ostehøvel, og lagt de pent etter hverandre og så har jeg brukt litt gressløk. Enkelt og pent, og ingen tusenkunst.

Det er en fordel å bruke en så stor tomat som mulig, da blir rosen finest. Begynn med å skjære ut stilken på tomaten.

Det kan være en fordel å begynne å skjære der du har fjernet stilken. Bruk en liten skarp kniv og skrell hele tomaten så skallet blir en remse.

Surr skallet sammen og brett den litt ut i den øverste delen.

Skjær agurken på langs, normalt sett bruker jeg gjerne ikke ytterste stripen. Men ingen regel uten unntak.

Når jeg har skjært den helt ned, så krøller jeg de litt sammen som vist over, eller som du synes er pent. Det finnes ingen fasit, det er kun fantasien som begrenser oss.

Når vi skal lage pynt som skal stå, kan det være en fordel å skjære av bunnen på den frukten eller grønnsaken en vil bruke, da står den stødig.

 

Bruk en skarp kniv med spiss og lag snitt som ligner hoggtenner/sikksakk . Stikk kniven helt inn til midten av frukten eller grønnsaken en deler. Snitt hele veien rundt. Dette kan man gjøre dagen i forveien, men ha det godt innpakket i plast gjerne med litt vann og oppbevar i kjøleskapet.

Agurken har blitt til to deler, og man kan kutte den hvor man ønsker for å få den høyden man ønsker.

Salat, taggete agurk, agurk skjært i striper, salat og en paprika jeg har delt rett over. Man kan tagge den også om man ønsker  det.

 

 

Gressløkblomster er nydelig når sesongen er der, de er det veldig enkelt å pynte maten. Her har jeg også Physalis, de er nydelig og fargerik dekor både på middag, dessert og kaker.

Appelsin, sitron og agurk som er  sakset og satt sammen med en tregrillpinne som er knekt av Passe perfekt stil sjømat.

Hvorfor ikke bruke bær, det er du som bestemmer hva du synset er pent. Jordbæret er delt i to og snittet nesten helt inn. Dette kan også gjøres med hele bær,

 

Er fint både på dessert og til kaker

Du kan sjekke HER for å finne inspirasjon til helgemat Reker  i mangosalat 

Min favorittpizza med røyekalks HER

Nydelig Italiensk pizza ala Jomar HER

Helt alminnelig taco HER

Taco med laks HER

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#garnityr #pynt #maten #middagen #kake #dessert #Enkelt ##Godt #sunt #smakfullt #middag #middagstips #tips #middagsmat #Glutenfritt #Glutenfree #melkefri #matintoleranse #blogg #morsmiddag #spisoppmatendin #steinbit #fisk #sjømat #sunt #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen #av   #avhegighetsskapende #Wokede #grønnsaker #Bama

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *