Hvete scones til afternoon the

Categories Alle oppskrifter, Ikke glutenfri mat

Da jeg planla afternoon the på bursdagen min, lagde jeg både glutenfrie HER og vanlige scones. Jeg lurte på hvordan jeg skulle få logistikken til å gå opp slik at det var mulig å ikke måtte lage alt den dagen selskapet var. Jeg så på forskjellige oppskrifter på nette, men fant ikke noen som jeg syntes virket ok. Men da jeg kom over en oppskrift der enn kunne fryse sconesene før de ble steikt, ja da var saken avgjort! Jeg kunne jo ikke teste de selv, så Bjørg som var her, ble prøvekanin. Bjørg godkjente  heldigvis sconesene, og planla straks å lage de selv hjemme, så da må de vel være sant at de var gode . Da hun prøvesmake sconesene, hadde jeg tatt de rett ut av fryseren og i ovnen, men det tok så lang tid før de var steikt. Derfor  tok jeg sconesene ut og  tinte de på steikebrettet og så steikte de, den dagen de skulle brukes.

1 kg hvetemel

1,5 ts bakepulver

1/4 ts natron

1/4 ts salt

250 g smør

375  Crème Fraîche

3 egg

250 g sukker

Jeg måtte ha i litt vann, de stod ikke i oppskriften, men den var for kompakt.

Oppskriften fant jeg på Coop Extra, de hadde appelsin og hvit sjokolade i tillegg, men med alt de andre søte så vurderte jeg det slik at det fikk være en grense med det søte.

Ha kaldt smør som skjæres i biter, med mel, bakepulver og natron i en kjøkkenmaskin med K krok, og elt til smøret et godt vent inn. Tilsett resten og bland det sammen i rundt 3 minutter. Trill de ut og nå kan du velge om du vil fryse de som jeg gjorde, eller om du vil steike de med en gang. Jeg frøs de ned på steike brette, og da de var frosset tok jeg de i en plastpose. Som jeg nevnte over, så anbefaler jeg å tine de litt før de skal steikes om du velger å fryse de før steiking. Forvarm oven på 185  grader, i rundt 15 minutter.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#afternoonthe #glutenfriafternoonthe #Glutenogmelkefriescones #sconese #lemoncurd #Fest #The #te #Melkefri #glutenfri #Matfrabunnen #hjemmelaget #Lunsj #Middag #morsmiddag #glutenfriekaker #vanligescones #scones

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *