Hjemmelaget Tikka masala

Categories Alle oppskrifter, Kyllingretter

4 personer

3-4 kyllingfileter

1 chili

2 hvitløksfedd

1-2 gode biter med ingefær

2 store løk

Rundt 2 cm ingefærrot

1 boks knuste tomater eller 4-6 store tomater som en hakker

2 ss til så mange du vil ha tandoori masala (dette krydderet får man nå kjøpt på de fleste butikker, men det er ofte mye salt i. Kjøper man på internasjonale butikk får man uten salt.), eller man lager krydderblandingen selv HER.

Pepper

Ca. ½ boks(1.5dl) naturell yoghurt ,rømme eller crème fraîche (laktosefritt for dere som trenger det). Tåler man ikke melkeprodukter, så kan man bruke kokosyoghurt, men da bør den ikke koke etter den er tatt i. Det beste er å ta litt av sausen i en skål, ha i kokosyoghurten og bland godt, hell den i  gryten og bland det godt i. Men ikke kok!

Ca.½ stor bunt med fersk koriander.

4 personer

3-4 kyllingfileter

1 chili

2 hvitløksfedd

1-2 gode biter med ingefær

2 store løk

Rundt 2 cm ingefærrot

1 boks knuste tomater eller 4-6 store tomater som en hakker

2 ss til så mange du vil ha tandoori masala (dette krydderet får man nå kjøpt på de fleste butikker, men det er ofte mye salt i. Kjøper man på internasjonale butikk får man uten salt.), eller man lager krydder blandingen selv HER.

Pepper

Ca. ½ boks(1.5dl) naturell yoghurt ,rømme eller crème fraîche (laktosefritt for dere som trenger det). Tåler man ikke melkeprodukter, så kan man bruke kokosyoghurt som du finner her, men da bør den ikke koke etter den er tatt i. Det beste er å ta litt av sausen i en skål, ha i kokosyoghurten og bland godt, hell den i  gryten og bland det godt i. Men ikke kok!

Ca.½ stor bunt med fersk koriander om du har, jeg glemte helt å kjøpe.

Del kyllingfiletene i biter og steik de til de er gyllenbrune, rens og del løk, chili og ingefær og sur med, ha så på tomatene. Ha i krydderet og la alt få koke til kyllingen er ferdig, det er den på rundt 15 minutter om du ikke har veldig store biter.  Helt til slutt har en i yoghurten eller lignede, bland godt i gryten, smak til med mer krydder eller salt, ikke la den koke etter du har hatt i yoghurt. Ha på koriander til slutt.

Server med ris og en salat.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#tikkamasala #tikk #masala #Hellas #Enkel #godt #kylling #Høns  #Middag #matlei  #enkelt #godt #uten #melk #Alternativ #til #yoghurt #gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #rask

2 kommentarer

2 thoughts on “Hjemmelaget Tikka masala

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *