Jeg fikk så lyst på noe enkelt og godt, og hva er vel enklere en pasta. Jeg valgte å lage den vegetar i dag, for nå har jeg fråtset i så mye god mat, siden jeg har hatt besøk i mange uker. Så da ble det enkel vegetar middag, men selv om den er vegetar betyr det ikke at den er smakløs og kjedelig, NEI langt der i fra! Denne er virkelig full av smak og så enkel å tilberede, den er ferdig omtrent år pastaen er kokt. Jeg valgte å lage den helt vegansk, men så hadde jeg hatt litt for lite salt i, så jeg lot meg friste å ha på litt parmesanost. Noe som ikke er nødvendig, men velig godt!
Til 1 person:
Ca. 100 g pasta (glutenfri for min del)
1/2 liten løk
2 fedd hvitløk. Man kan bruke både mer eller midre
Litt chili, jeg brukte fersk med frø og da smalt den skikkelig. Har du ikke fersk chili kan du bruke tørket
Olje til surring
1 ss tomatpuré
1 dl fløte/melk/laktosefri eller som jeg brukte plantebasert fløte
Litt kokevann fra pastaen
1/2 ts paprika, jeg er veldig glad i den røykte så jeg brukte den
Salt
Pepper
Eventuelt parmesan om man ønsker det. Jeg hadde bare litt opp på etter jeg hadde hatt den på tallerken. Man kan også bruke plantebasert ost om man ønsker det.
Friske urter om du har, jeg hadde gressløk
Sett pastaen på etter anvisning på pakken. Rens og findel løk, hvitløk og chili og surr på middels varme, ha så på tomatpuréen og rør den godt inn, ha så på fløte/melk/plantebasert og ha i krydder og salt. La det få koke til pastaen er, da bruker man litt av kokevannet i sausen. Ha så pastaen i sausen og bland sammen, smak på pastaen om du trenger mer salt og krydder på. Ønsker du parmesan i eller på pastaen så tar du det i, men da er ikke pastaen melkefri lenger.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Pasta #vegan #vegetar #utenmelk #melkefri #glutenfri #Middag #middagstips #enkelmiddag #raskmiddag #nydeligmiddag #billigmiddag Matfrabunnen #hjemmelagetmiddag
Ser knallgodt ut! Og pasta som vegetarrett synes jeg passer fint. 🙂
Det er jeg helt enig i, jeg følte ingen trang til noe mer.