Hjemmelagde fiskekaker med rasped gulrot og eple

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

For en liten stund siden fikk jeg tak i hyse, og da lagde jeg fiskekaker. Det er noe av det aller beste jeg vet om, og denne oppskriften jeg fikk etter min bestemor, er virkelig god. Siden jeg nå selv er blitt bestemor og jeg har et barnebarn som ikke kan få i seg melkeprodukter så lager jeg det melkefrie, men oppskriften er den samme om man bruker melk eller plantebasert fløte/melk.

1 kg skinn og beinfri fersk filet av hyse eller lyr, fisk som har vært fryst får ikke samme bindingen av deigen.

2 strøkne ss potetmel

1 ss salt (dette virker kanskje mye, men fisk trenger mye salt).

½ ts muskat (har en ikke dette, så kan det sløyfes )

5-7 dl væske (Jeg bruker en boks (4dl plantebasert fløte og resten vann). Det vil variere veldig hvor mye væske man må ha i, det kommer ant på hvor fersk fisken er. Blir deigen for tynn kan man la det stå litt, så blir den fastere, eller ha i litt mer potetmel.

Fisken må være skinn og beinfri, den bør  ikke ha vært frossen. Fisken og melken må ha samme temperatur. Jeg har en gammel og kraftig Foodprosessor, den tåler mye fisk i, men jeg anbefaler å dele fisken i biter, og ikke ha for mye fisk i om gangen, da kan det bli for tungt for maskinen.

Ha  fiskefileten  og salt i en foodprosessor, og la  maskinen gå til til farsen er fast og litt seig i konsistensen. Ha i potetmel og  muskat i og bland det i fisken, begynn å spe med litt og litt væske, mens maskinen går. Ikke ha for mye væske i av gangen. Hvor mye væske man trenger i deigen vil avhenge av hvor fersk fisk man bruker, jo ferskere fisken er, jo mer væske trenges i farsen. Lar man farsen stå før man bruker den vil den bli fastere, så har man vært litt for ivrig med væsken og farsen føles for tynn, settes den kalt en stund så blir farsen lettere å jobbe med. Det er lurt å koke/steike en prøvekake for å se om det er nok salt i før man begynner å  steiker/koke, da har man sjans å korrigere smaken om det trengs.

HER kan du se oppskrift på alle typer fiskemat hvordan jeg lager det, og bilder av fremgangsmåten.

HER finner du oppskrift på fiskekraft av bein og skinn 

Jeg hadde kokte poteter, smeltet smør med gressløk, raspet gulrot og eple halvt om halvt, men litt limesaft.

Fiskekakene steikte jeg forsiktig på pannen til det var gjennomvarme.

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

 

#fiskemat #fiskepudding #fikekaker #suppeboller #Fiskeboller #Utenmelk #utengluten #hjemmelaget #matfrabunnen #fisk #middagstips #middag #morsmiddag

4 kommentarer

4 thoughts on “Hjemmelagde fiskekaker med rasped gulrot og eple

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *