Brennenesle er både sunt og gratis, og hos meg gror det ute i en blomsterkasse. Jeg har lest at der det er god jord trives brenneslen. Jeg var rett og slett ute å klippe med meg en god kvast med brennesle og lagde en nydelig god suppe, mer kortreist og naturlig mat får man ikke.

Til 2 personer

100 g  brennenesle.PS: Brennenesle skal kun plukkes når de er nye skudd, altså helt først i sesongen

1 løk

2 fedd hvitløk

Smør til steiking eller om du ønsker å bruke olje, eller melkefri margarin

5 dl vann eller kraft

3-4 Grønnsaksbuljong eller annen buljong du har (husk at noen buljongtyper kan inneholde gluten )

2 dl fløte/Melk/laktosefri  eller plantebasert fløte som jeg bruker.

1 ss maizena.

Pepper

Eventuelt salt

Ønsker man hardkokt egg og brød til så bruker man det.

 

Vask brenneneslen før bruk. Jeg renset og delte løken i biter og hadde den i en panne med godt med smør, der fikk den surre i pannen noen minutter før jeg hadde i brennenesle, vann, fløte, buljong og maizena. Så kokte jeg det hele opp under omrøring.  Jeg brukte stavmikser til å blende suppen så den fikk en mer glatt konsistens. Så smakte jeg den til med pepper og eventuelt salt.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Brennenesle #suppe #høst #i #naturen #Ugress #Sunt #godt #næringsrikt #billig #Middagstips #Morsmiddag #middag #glutenfri #melkefri  #vegetar  #Meatfree #monday #kjøttfri #mandag

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *