Grønnsaks ris med pastinakk og blomkål, bønner og bakte rødbeter.
Categories Alle oppskrifter, VeganmatI dag gikk jeg for vegan middag, det smakte bare nydelig. Jeg har lagt bønner i bløt, og fikk veldig lyst på noe med bønner i, så hvorfor ikke ta det helt ut! Man kan godt bruke parmesan på eller annen ost om man ønsker det, eller ha kjøtt eller fisk til om man ønsker det, det står man fritt til å avgjøre selv, om man vil ha det som tilbehør eller som hovedrett som jeg hadde. Enkelt, godt, billig og sunt!
Tilberedning og koking av bønner finner du HER Jeg fikk 1.1 kg ferdige bønner av en liten pose med tørkede bønner
Men slik gjorde jeg det denne gangen.
1 liten pastinakk
3 bunter blomkål
1/3 løk
1/2 chili (opptil deg hvor mye du vil ha, eller om du vil kutte den ut)
1 liten gulrot
Sitron eller lime. Jeg brukte ca. 2 ss lime
1 liten rødbet
1 liten polkabet
Olje
Ca. 2 dl bønner
1 vårløk
Salt
Pepper
Eventuelt flere typer krydder om du ønsker.
Rens og del betene, man kan enten bake det i ovnen(ca. 200 g i 15-20 min) eller ha det i airfryer som jeg gjorde. Jeg hadde det oppdelt i en skål og hadde litt olje i, og hadde den på 200 g i rundt 10 minutter.
Renset og raspet blomkål og pastinakk. Renset og delte gulrot og chili, og hadde det først i en panne med olje, og lott det bli blankt, så hadde jeg i den raspede pastinakk og blomkålen. Lot alt få surre til det var mørt, så hadde jeg i bønnene til det var varm, og hadde på oppdelt vårløk og helte betene over.
Del gjerne innlegget med venner og familie
Nam, nam 🥰🥰🥰 Så kjempegodt ut, og ikke minst lettvint å ha med seg på farten også.
Ønsker deg en superfin tirsdags ettermiddag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Det var overaskende godt, og veldig mettende. Ha en fin dag videre Toril 💕
Takk for inspirasjon! 😊 Jeg har grønnsaker og parmesanost i kjøleskapet. Juhu! 😍
Da er det bare å hive seg rundt 😊