Fritert kylling med asiatisk appelsinsaus

Categories Blogg, Kyllingretter, Tapas

Asiatisk mat er blant favorittsmakene mine, for det første er de nesten alltid både gluten og melkefri, og smaker himmelsk. Den kan godt friteres i airfryer, om du har det, jeg bruker gammelmåten med olje, for jeg har ikke airfryer enda. Appelsinsausen sparket fra så det holdt, så er du ikke vant til mye chili, kan du begynne med mindre en det som står i oppskriften, og heller ha i mere om du synes den blir for tam. Denne retten egner seg også godt som fingermat og tapas.

Jeg begynte med å sette risen på kok, så lagde jeg appelsinsausen, slik at når kyllingen var ferdig var det bare å spise, kald fritert mat er jo ikke så godt. Appelsinsausen tok kun noen minutter å lage, og stod på platen til resten var ferdig til servering.

Til 4 personer:

4 kyllingfileter som skjæres i ikke alt for store biter

3-4 egg

Ca. 1 dl maizena, salt og pepper

Olje til steiking

Sesamfrø

Ca. 2 vårløk til pynt og smak

Sett på en panne med olje om du ikke har airfryer.

Bland egg, salt og pepper sammen, og ha de delte kyllingbitene i, se til at alle bitene får godt med egg på seg. Ha en skål med maizena og ha bitene over i den, og bland det slik at alle bitene er godt dekket av maizena(blir det knapt, da har du bare litt mer over). Ha olje o en panne  og når oljen er varm nok, har man litt og litt kylling i oljen, slik at den ikke blir for avkjølt. Etter hvert som kyllingen blir ferdig har du en skål med sesamfrø som du har de ferdige kyllingbitene i, for så å legge de på et papir. Synes du det er for mye arbeid å ha bitene i sesamfrø, så kan du bare strø sesamfrøene over før servering. Skjær opp vårløk å ha over.

 

Asiatisk appeøsinsaus:

1 1/2 dl appelsinsaft eller juice

1/2 dl vann

3 ss soyasaus

2 1/2 ss riseddik

Ca. 1 ss srirachasaus. Man kan man ta mindre eller mer etter smak

Ca. 1/2 ts finraspet ingefær

3 fedd hvitløk. Man kan ha i både mer og mindre etter ønske

1 ss maizena eller om man vil ha en helt blank saus kan man bruke potetmel som også er glutenfri.

Rens og findel hvitløk og rasp ingefæren, og ha de i en panne. Ha så i resten av ingrediensene og skru på platen, og gi alt et oppkok under stadig omrøring. Smak til om du ønsker mer smak. Serveres med ris, og eventuelt de grønnsakene du måtte ønske.

Følg gjerne bloggen HER

Du er ❤️ velkommen til å dele innlegget

Kanskje er du interessert i å lese om helseeffekten ved bruk av hvitløk og Chili,  Folat i appelsin,og b vitamin i kylling

 

#kylling #kyllingklubber #Kyllingvinger #Marinert #ingefær #soyasaus #godt #ovnen #tradisjonsmat #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Helgemiddag #Middag #morsmiddag #allergi Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #fredagskos #helgekos #Fingermat  #Tapas #rein #mat

 

 

 

 

5 kommentarer

5 thoughts on “Fritert kylling med asiatisk appelsinsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *