Finnnbiff er en enkel, kjapp og nydelig søndagsmiddag, bare elsker reinsdyrkjøtt. Etter at jeg oppdaget mos med andre grønnsaker en poteter, så er det utrolig skjelden jeg bare bruker poteter, det blir liksom så tamt.

 

Til 4 personer

600 g finnebiff  (helst tint)

2 løk

Ca.4 fedd hvitløk

Ca. 8 sjampinjonger

Smør/olje eller melkefri margarin

7 dl kraft av vilt eller den kraften du har, jeg brukte oksekraft. Har du ikke kraft, så kan man bruke fond.

Ca. 1 dl tyttebær

1 beger (3dl) rømme/crème fraîche eller som jeg brukte 1 beger plantebasert “rømme”

Ca. 5 ts knuste einebær

Ca.1 ½ ts pepper

Ca. 2 ts salt

Eventuelt litt maizena som røres ut i litt av kraften om gryten blir for tynn

Og ønsker man en mørkere gryte kan man ha i litt sukkerkulør.

Tåler man melkeprodukter så blir det ekstra godt med litt brunost i også, jeg holder meg så godt som mulig unna melkeprodukter for tiden.

Rens og skjær løk og hvitløk i små biter. Rens soppen (ikke vask den, for da blir den ødelagt, kost/skrap av den) og del den opp i skiver. Knus einebærene godt, enten i en morter eller man kan ta de i en pose eller lignende og for eksempel bruke kjevle til å banke dem til de blir knust. Begynn med å steike løken i en god og varm panne, så har man i litt og litt finnebiff så ikke pannen blir nedkjølt. Finnebiffen må ikke steike lenge, da blir den fort seig. Ha så i sopp og deretter einebær, salt og pepper, tyttebær og kraften, og la det få koke sammen litt Ha i rømme/crème fraîche/plantebasert rømme helt på slutten og smak til med salt og pepper.

Rotmos:

Til 4 personer er

PS: man kan bruke akkurat det grønnsakene man ønsker, bytt gjerne ut poteten med andre grønnsaker.

8 poteter

1 liten selleri

8 bunter blomkål

Ca. 50 g smør eller melkefri margarin

salt og pepper

Har du gressløk så bruk gjerne det i, jeg fryser alltid ned om sommeren så jeg har i vinter 

Rens, skrell og del grønnsakene, kok det møre, sil av vannet. Ha i smør, og mos grønnsaken, smak til med salt og pepper.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

2 kommentarer

2 thoughts on “Finnbiff med rotmos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *