Empanadas med kylling

Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, I ovnen, Kyllingretter

I går kom min gode venninne Solveig på besøk, og da måtte jeg vri hjernen for å finne på noe godt. Empanadas er ikke så voldsom mat, så det passer både til lunsj og middag.

Til oss to brukte jeg:

2 kyllingfileter eller 3 overlår som jeg brukte.

1 liten løk

1 stykke paprika

1 tomat

6 sopp

4 vårløk

Tortillalefser Jeg brukte 3 vanlige til Solveig og 2 glutenfrie til meg.

Ost

Del løk og la det surre i en panne med olje eller smør, del kyllingen i lange strimler og ha den i pannen, og la det få surre med. Når kyllingen begynner ¨å bli ferdig har man i oppdelt paprika og sopp.

Salasausen lager jeg alltid rikelig av, så fryser jeg resten ned til neste dag.

2 fedd hvitløk

1 løk

1 stykke chili

1 boks knuste tomater

Litt vann som man skyller ut av boksen (ca.  1 dl)

1/2 buljongterning

Salt

Pepper

2 ts Spisskumen

2 ts koriander

Litt chilipulver men det kan sløyfes.

Rens og del løk og chili å la det få surre i olje eller smør. Ha i tomatene og skyll ut av boksen med litt vann(ca. 1 dl) og ha også det i, ha i buljong og krydder å la det få koke sammen en stund. Bruk gjerne stavmikser å jevn den, og smak til med eventuelt mer krydder, salt osv.

Ha rundt halvparten av salsaen i kyllingblandingen, og la det få putre sammen et minutt. Fordel fyllet i lefsene og rull de sammen med skjøten ned, ha på ost og litt salsa på toppen og sett formen i ovnen på 200 grader. De er ferdig etter rundt 10 minutter.

Server gjerne med resten av salsaen, rømme, og guacamole HER 

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Middag #middagstips #Glutenfri #laktosefri#Uten #Gluten #melk #miljøvenlig #Empanadas #benytt #resursenne #Uten #tilsettinstoff

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *