I går kom min gode venninne Solveig på besøk, og da måtte jeg vri hjernen for å finne på noe godt. Empanadas er ikke så voldsom mat, så det passer både til lunsj og middag.
Til oss to brukte jeg:
2 kyllingfileter eller 3 overlår som jeg brukte.
1 liten løk
1 stykke paprika
1 tomat
6 sopp
4 vårløk
Tortillalefser Jeg brukte 3 vanlige til Solveig og 2 glutenfrie til meg.
Ost
Del løk og la det surre i en panne med olje eller smør, del kyllingen i lange strimler og ha den i pannen, og la det få surre med. Når kyllingen begynner ¨å bli ferdig har man i oppdelt paprika og sopp.
Salasausen lager jeg alltid rikelig av, så fryser jeg resten ned til neste dag.
2 fedd hvitløk
1 løk
1 stykke chili
1 boks knuste tomater
Litt vann som man skyller ut av boksen (ca. 1 dl)
1/2 buljongterning
Salt
Pepper
2 ts Spisskumen
2 ts koriander
Litt chilipulver men det kan sløyfes.
Rens og del løk og chili å la det få surre i olje eller smør. Ha i tomatene og skyll ut av boksen med litt vann(ca. 1 dl) og ha også det i, ha i buljong og krydder å la det få koke sammen en stund. Bruk gjerne stavmikser å jevn den, og smak til med eventuelt mer krydder, salt osv.
Ha rundt halvparten av salsaen i kyllingblandingen, og la det få putre sammen et minutt. Fordel fyllet i lefsene og rull de sammen med skjøten ned, ha på ost og litt salsa på toppen og sett formen i ovnen på 200 grader. De er ferdig etter rundt 10 minutter.
Server gjerne med resten av salsaen, rømme, og guacamole HER
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Middag #middagstips #Glutenfri #laktosefri#Uten #Gluten #melk #miljøvenlig #Empanadas #benytt #resursenne #Uten #tilsettinstoff