Kjøttfri dag, og suppe hører vel sammen:-)
(4 personer)
600 g gulrot
½ løk
1 fedd hvitløk
6 dl kraft av grønndaks eller hønsebuljong
1-2 ts salt
2 knivspisser pepper
Aldri så lite chili eller cayennepepper
2 små laurbærblad
1 ss olje
Skrell gulrot, løk og hvitløk og del de i biter. Ha de i en varm panne med olje og surr de noen minutter. Ha så på vesken og krydderet og la det hele koke under lokk i ca. 20 minutter. Ta ut laurbærbladet, hvis ikke blir suppen prikkete. Bruk en stav mixer til suppen er blitt jevnet.
Server med rømme(laktosefri om man trenger det)som er utblandet i litt vann, og persille eller noe annet grønt for fargen sin del (dette kan altså sløyfes)
Del gjerne innlegget med familie og venner
#vegetar #mat # Meat #free #monday #kjøttfri #mandag #vegetarmat #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #Middag #middagstips #Glutenfri #Melkefri #Uten #Gluten #melk #miljøvenlig #julegave #benytt #resursenne #Uten #tilsettinstoff