Rester av oksesteken måtte brukes, og hva er vel bedre en brun lapskaus. Det blir mye god mat, og man kan fryse i porsjoner alt etter hvor mange man er i husstanden, eller ha det til neste dag. Et lykketreff var at ei venninne av meg kom på besøk, og hun bare elsker brun lapskaus det er noe av det beste hun visste, snakk om lykketreff.

Lapskaus i alle varianter er god gammeldags tradisjonsmat, og kan også lages med pinnekjøtt HER, Lapskaus med pølse HER, Lapskaus av svineknok finner du HER, og man kan selvfølgelig også bruke saltet lammekjøtt/sauekjøtt.

Bruk 1 liter av kraften fra oksesteken eller annen kraft, eller eventuelt vann og  3 buljongterninger (sjekk om de inneholder gluten om man skal unngå det)

1 kålrot

7 store gulrøtter

Ca. 14  poteter, ønsker man betasuppe bruker man mindre poteter

1 stor purreløk

1/2 sellerirot

Bruk så mye oksesteik/kjøtt du ønsker, har du bare litt kan du spe på med annet kjøtt eller pølse

Pepper etter smak

Eventuelt salt

Rens og del alle grønnsakene og ha de i ca. 1 liter av kraften og la alt koke til grønnsakene er møre, ha i det oppdelte kjøttet. La det få koke litt sammen, smak til med pepper og eventuelt mer salt/buljong etter smak.

Husk å avkjøle kjapt etter middag om du skal ta vare på restene til neste dag eller for å fryse. Sett hele pannen  i kaldt vann, eller ut i snøen(med likk) om det er mulig.

#Lapskaus #rester #oksestek #brunlapskaus #Middag #studentmiddag #student #mat #billig #Middagstips #Morsmiddag #glutenfri #melkefri

4 kommentarer

4 thoughts on “Brun lapskaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *