Mexikansk gryte Vegetar variant

Categories Blogg, På sparebluss, Vegetar mat

Billig enkel og utrolig smakfull Mexikansk gryte. Jeg la bønner i vann over natten og kokte de 1 time, men kjøp de gjerne ferdig. Økonomisk lønner det seg stort å koke selv, å legge resten i  fryseren om man har mulighet til det. Les om tillaging av bønner HER.

1 dl ris (Jeg brukte villris variant)

2 dl vann

1/2 ts salt

 

Kok opp vannet og ha i salt og risen, la det koke etter pakkens anvisning.

———————————–

Rundt   5 dl ferdig kokte brunebønner eller du bytter ut med de du har. Bruk gjerne mer bønner om du ønsker det. Tilberedning og koking av bønner HER

1 løk

1 kinahvitløk 2 fedd hvitløk f (kan minke eller kutte ut om man ikke liker eller tåler det)

1 chili eller tilsvarende med tørket chili (er du ikke vant med chili, så begynn mer forsiktig, det er lettere å ta i mer, en å få ut av gryten)

Ca. 1 1/2 paprika

3 ts spisskummen

3 ts oregano

3 ts paprikapulver

2 grønnsaksbuljong

 

1  boks knuste tomater (jeg tok litt ca. 1 dl vann å skylte ut av boksen så jeg fikk med alt, og hadde det med i pannen)

Salt

Pepper

Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, ha så i de knuste tomatene og krydderne. Når risen er ferdig kokt tas den sammen med resten, deretter har man  i bønnene, og smaker til med  krydder og salt.

PS: Alle disse krydderne får du kjøpt i vanlig butikk, sammen tilsvarer dette tacokrydder, det kan også være et alternativ. HER kan du lese om hjemmelaget Tacokrydder uten tilsetting-og fyllstoffer. Vær obs på at ferdig kjøpt tacokrydder kan inneholde gluten, det samme gjelder buljong. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#vegetar #bønner #hjemmelaget #Meixansk #gryte #Lag #bønner #selv #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #vegan #Enkelt #billig

4 kommentarer

4 thoughts on “Mexikansk gryte Vegetar variant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *