Billig enkel og utrolig smakfull Mexikansk gryte. Jeg la bønner i vann over natten og kokte de 1 time, men kjøp de gjerne ferdig. Økonomisk lønner det seg stort å koke selv, å legge resten i fryseren om man har mulighet til det. Les om tillaging av bønner HER.
1 dl ris (Jeg brukte villris variant)
2 dl vann
1/2 ts salt
Kok opp vannet og ha i salt og risen, la det koke etter pakkens anvisning.
———————————–
Rundt 5 dl ferdig kokte brunebønner eller du bytter ut med de du har. Bruk gjerne mer bønner om du ønsker det. Tilberedning og koking av bønner HER
1 løk
1 kinahvitløk 2 fedd hvitløk f (kan minke eller kutte ut om man ikke liker eller tåler det)
1 chili eller tilsvarende med tørket chili (er du ikke vant med chili, så begynn mer forsiktig, det er lettere å ta i mer, en å få ut av gryten)
Ca. 1 1/2 paprika
3 ts spisskummen
3 ts oregano
3 ts paprikapulver
2 grønnsaksbuljong
1 boks knuste tomater (jeg tok litt ca. 1 dl vann å skylte ut av boksen så jeg fikk med alt, og hadde det med i pannen)
Salt
Pepper
Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, ha så i de knuste tomatene og krydderne. Når risen er ferdig kokt tas den sammen med resten, deretter har man i bønnene, og smaker til med krydder og salt.
PS: Alle disse krydderne får du kjøpt i vanlig butikk, sammen tilsvarer dette tacokrydder, det kan også være et alternativ. HER kan du lese om hjemmelaget Tacokrydder uten tilsetting-og fyllstoffer. Vær obs på at ferdig kjøpt tacokrydder kan inneholde gluten, det samme gjelder buljong.
#vegetar #bønner #hjemmelaget #Meixansk #gryte #Lag #bønner #selv #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #vegan #Enkelt #billig
Nam, så godt ut!
Ha en fin kveld😊
Tusen takk og i like så 🙂
Ser kjempegodt ut 😊❤️
Tusen takk,det var veldig godt. Jeg er ikke så vant til å bruke bønner i stede for kjøtt, men er positivt overasket.