Pinnekjøttlapskaus

Categories Diverse retter, Kjøttretter

Mange har nok rester av pinnekjøtt etter jul og nyttår, og da er det kjempelurt å lage lapskaus eller betasuppe av det. Jeg bruker å lage masse og fryse ned, for hva er vel mer  herlig  en å komme hjem til ferdig middag. De siste årene har jeg laget pinnekjøttlapskaus til min bonusfamilie til julegave, de er en stor hjelp for de i en travel hverdag. Hvem sier at man ikke kan få julegave etter jul 🙂

Kraft fra pinnekjøtt, man kan også spe på med pølser eller annet kjøtt om det er knapt med kjøtt

Kålrabi

Poteter (jo mer poteter man har i til tykkere blir middagen, så vil man ha lapskaus bruker man rikelig med poteter)

Gulerøtter

Purreløk

Selleri gir god smak

 pepper og muligens salt

Kraft av pinnekjøttet/eventuelt vann (Det er bedre å begynne forsiktig med kraften fra pinnekjøttet siden det kan være veldig salt)

Rens pinnekjøttet for bein og hinner og skjær det i biter. Skrell og del grønnsakene i biter å ha de i en gryte med kraft/vann og ha i kjøttet, og pepper (salt om nødvendig) og la alt få koke i rundt en times tid. Smak om man må ha i mer salt eller pepper. Er suppen/lapskausen for salt så tar man i vann. Ønsker man å lage lapskaus må man ha mye mer poteter en om man lager betasuppe.

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *