Mange har nok rester av pinnekjøtt etter jul og nyttår, og da er det kjempelurt å lage lapskaus eller betasuppe av det. Jeg bruker å lage masse og fryse ned, for hva er vel mer herlig en å komme hjem til ferdig middag. De siste årene har jeg laget pinnekjøttlapskaus til min bonusfamilie til julegave, de er en stor hjelp for de i en travel hverdag. Hvem sier at man ikke kan få julegave etter jul
Kraft fra pinnekjøtt, man kan også spe på med pølser eller annet kjøtt om det er knapt med kjøtt
Kålrabi
Poteter (jo mer poteter man har i til tykkere blir middagen, så vil man ha lapskaus bruker man rikelig med poteter)
Gulerøtter
Purreløk
Selleri gir god smak
pepper og muligens salt
Kraft av pinnekjøttet/eventuelt vann (Det er bedre å begynne forsiktig med kraften fra pinnekjøttet siden det kan være veldig salt)
Rens pinnekjøttet for bein og hinner og skjær det i biter. Skrell og del grønnsakene i biter å ha de i en gryte med kraft/vann og ha i kjøttet, og pepper (salt om nødvendig) og la alt få koke i rundt en times tid. Smak om man må ha i mer salt eller pepper. Er suppen/lapskausen for salt så tar man i vann. Ønsker man å lage lapskaus må man ha mye mer poteter en om man lager betasuppe.