Boeuf Bourguignon

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

 

I går var jeg invitert til Britt Elin på middag, og hun hadde laget denne helt nydelige gryten. Den smeltet på tungen, og var så smakfull at man fikk lyst å drikke sausen. Denne bør prøves, den var magisk god!

Ca.700- 800 g benfritt storfekjøtt (f.eks bog, høyrygg eller mørbrad)

150 g bacon

1 kvist frisk timian

1  laurbærblad

2  frisk persille

Skallet av 1/2 appelsin

0,5 flaske rødvin

Dagen etter:

1  gulrot

1/2 sellerirot

250 g sopp

100 g sjalottløk

2 stk hvitløksfedd

1  løk

2 dl oksekraft

50 g smør

Kutt kjøtt og bacon i biter, ha det i en skål eller plastpose. Ha i urtene laurbærblad, timian og persille og appelsinskallet og hell over vinen. Set alt til marinering natten over.

Dagen etter når gryten skal serveres, renser og deles løk og hvitløk, rens og del gulrot og sellerirot i biter, surr alt i en gryte. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det, å ha det i gryten og steik til det er gylden brunt. Ha så på marinaden og kraften og la det få koke i rundt 1. 5 time. Når gryten begynner å bli ferdig kokt, så dele man og steiker soppen og har den i gryten. Smak til gryten med salt og pepper.

Server gjerne med  rotmos eller potemos som jeg lager på samme måte som rotmos, men med poteter.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

Jeg syntes serviettene var så søte, at den måtte bli med denne gangen.

 

 

#BeoufBourguignon #italienskgryte Hjemmelaget #matfrabunnen #potet #potemos #rotmos #Bacon #middag #middagstips #morsmiddag #helgemat #Glutenfritt #melkefritt #utengluten #festmat #rødvinsgryte

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Boeuf Bourguignon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *