Blåskjellsuppe

Categories Alle oppskrifter, Skalldyr, Supper

Blåskjellsuppe er noe av det beste jeg vet, og det samme gjelder min venninne Laila. Så da spiser vi lunsj sammen og nikoser oss.

 

Til 2-3 personer:

1 kg blåskjell

Smør

1 kinahvitløk eller 3 fedd

1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har  Ca. 4-6 stykker

1/2 purreløk

1 beger fløte, bruk laktoseredusert fløte (les om skadelig stoff i laktosefri fløte) om du trenger det, eller plantebasert fløte

2 dl hvitvin (helst litt tørr), når man koker suppen forsvinner alkoholen.

1/2-1  lime eller litt sitron. Jeg brukte saften av 1 lime

Ca. 1/2 ts chilipulver eller man kan bruke vanlig chili, jeg brukte en 1/2-1 fersk chili (jeg brukte 1 fersk i går, så suppen sparket litt i fra, men det likte vi begge to)

Pepper

Salt

Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.

Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder.

Jeg glemte å ta bilde før jeg begynte å spise, men suppen var god selv om bildene ikke er det.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#blåskjell #blåskjellsuppe #Sommermat #Hjemmlaget #matfrabunnen #Middagstips #suppe #skalldyr #sjømat #laktosefritt #melkefritt #glutenfritt #Eggefritt #Middag #lunsj #lunch #Festmat #Morsmiddag

2 kommentarer

2 thoughts on “Blåskjellsuppe

  1. De som tåler dette sier blåskjellsuppe smaker kjempegodt 😊 Ser ut som du har mye snadder i suppen som setter smak på den 🥰

    Husker vi i klassen smakte blåskjell da vi var på leirskole i 8.klasse. Det endte med at vi fikk magetrøbbel alle sammen av oss som smakte det. Var sikkert noe med blåskjellene da. Dette var jo på 80-tallet.

    Ønsker deg en superfin tirsdags ettermiddag ❤😊

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

    1. Å bli syk av skalldyr er ikke noe kjekt, det kan være direkte giftig. Det var vel neppe blåskjell telefon den gangen. Båskjell er nydelig og en helt fantastisk god smak på suppen.. Nam nam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *