For en tid tilbake lagde jeg karbonader av hjort, og samtidig lagde jeg også noen kjøttkaker. Siden hjortekjøttet var av kalv, så måtte jeg ha i litt bacon for at kjøttkakene ikke skulle bli tørre. Bruker man kjøtt som er en del fett på så trenger man ikke bacon, noe jeg i grunnen ville foretrukket. Men kjøttkakene ble nydelige, og middagen smakte helt fortreffelig.
Kjøttkaker av hjort til 2-3 personer, det man ikke brukes kan fryses.
1/2 kg hjortekjøttdeig
100 g bacon skåret i små biter
1 egg
1/2 løk
1 ts pepper
I slike ting bruker jeg alltid pulver buljong, og der brukte jeg rundt 1 ss (Tåler du som meg ikke gluten, så sjekk buljongen for gluten)
2 ts potetmel
Ca. 1/2 ts salt (mulig du ikke trenger salt, lag en prøvekake først, og smak om den er salt nok uten salt først)
Pepper
Rens og findel løk og ha det i en bolle med kjøttdeigen, ha i egg, krydder og buljong og bland alt godt sammen. Findel bacon og ha det i sammen med potetmelet, og bland til alt er godt sammenblandet. Er deigen blitt for tykk og kompakt, så kan man ha i litt vann. Form kakene og steik på steikepannen på høy varme, snu når det har blitt gylden brun, skru så ned varmen og snu kakene av og til.
Saus: Til 2 personer
1/2 løk
Smør å steike i. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin
Ca. 5 dl hjortekraft om du har, ellers må man bruke vann.
Salt
Pepper
Eventuelt litt buljong
1 ss maizena som blandes ut i litt vann
Sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.
Etter kjøttkakene er ferdig steikt så koker man ut pannen med litt vann, og det bruker man i sausen.
Rens og findel løken, og ha den i en panne of surr i smør. Ta pannen av platen og ha så i kraften, buljong og maizena og rør godt før du setter pannen på platen igjen, kok opp under omrøring. Ha i steikeskyet fra kjøttkakene. Smak til sausen med salt og pepper og ha i litt sukkerkulør så den får rett farge, det skal bare få dråper til. Ønsker man det, kan man selvfølgelig ha i en skvett fløte eller rømme, heldigvis kan man nå få kjøpt vegetabils både fløte erstatning og rømme. Jeg valgte å ha den helt melkefri.
Ertepuré: Jeg var litt sein å legge erter i vann, så jeg brukte frosne erter. Men ønsker du å lage ertestuing fra tørkede erter så finner du det HER
Til 2 personer
Ca. 200 g erter
50 g smør. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin
Salt
Pepper
Smelt smøret og ha ertene i smøret, la det få bli varme. Bruk stavmikser å lag puré, smak til med salt og pepper.
Tyttebærsyltetøyet er bare tyttebær som er rørt i litt sukker.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #Kjøttkakeravhjort #Hjortekake #Tradisjonsmat #hjort #hjortekjøtt #Hjortemiddag #Festmåltid
Kan tenke meg det der var fortreffelig ja
Det ser aldeles nydelig ut
Tusen takk Randi
Nam, nam

Det skjønner jeg var supergodt 
Ønsker deg en superfin søndagskveld

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Dette er i en egen klasse ja


Nam, nam

Det skjønner jeg var supergodt 
Ønsker deg en superfin søndagskveld

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Hjortekjøttkaker er jeg opptkst med og det er nydelig godt ja! Er noe med denne viltsmaken
Tilbehøret du har til er veldig godt og et must 
Jeg også, bare elsker hjortesmaken, og grønn ertestuing
Så lekkert det ble med den ertepuréen til!
Ja det er en nydelig farge på den. Rødt og grønn er jo som hånd i hanske. Mener det er komplinentær farger