Last Updated:

Kjøttkaker av hjort

Categories Hjort

For en tid tilbake lagde jeg karbonader av hjort, og samtidig lagde jeg også noen kjøttkaker. Siden hjortekjøttet var av kalv, så måtte jeg ha i litt bacon for at kjøttkakene ikke skulle bli tørre. Bruker man kjøtt som er en del fett på så trenger man ikke bacon, noe jeg i grunnen ville foretrukket. Men kjøttkakene ble nydelige, og middagen smakte helt fortreffelig.

Kjøttkaker av hjort til 2-3 personer, det man ikke brukes kan fryses. 

1/2 kg hjortekjøttdeig

100 g bacon skåret i små biter

1 egg

1/2 løk

1 ts pepper

I slike ting bruker jeg alltid pulver buljong, og der brukte jeg rundt 1 ss (Tåler du som meg ikke gluten, så sjekk buljongen for gluten)

2 ts potetmel

Ca. 1/2 ts salt (mulig du ikke trenger salt, lag en prøvekake først, og smak om den er salt nok uten salt først)

Pepper

Rens og findel løk og ha det i en bolle med kjøttdeigen, ha i egg, krydder og buljong og bland alt godt sammen. Findel bacon og ha det i sammen med potetmelet, og bland til alt er godt sammenblandet. Er deigen blitt for tykk og kompakt, så kan man ha i litt vann. Form kakene og steik på steikepannen på høy varme, snu når det har blitt gylden brun, skru så ned varmen og snu kakene av og til.

 

Saus: Til 2 personer

1/2 løk

Smør å steike i. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin

Ca. 5 dl  hjortekraft om du har, ellers må man bruke vann.

Salt

Pepper

Eventuelt litt buljong

1 ss maizena som blandes ut i litt vann

Sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.

Etter kjøttkakene er ferdig steikt så koker man ut pannen med litt vann, og det bruker man i sausen.

Rens og findel løken, og ha den i en panne of surr i smør. Ta pannen av platen og ha så i kraften, buljong og maizena og rør godt før du setter pannen på platen igjen, kok opp under omrøring. Ha i steikeskyet fra kjøttkakene. Smak til sausen med salt og pepper og ha i litt sukkerkulør så den får rett farge, det skal bare få dråper til. Ønsker man det, kan man selvfølgelig ha i en skvett fløte eller rømme, heldigvis kan man nå få kjøpt vegetabils både fløte erstatning og rømme. Jeg valgte å ha den helt melkefri.

Ertepuré: Jeg var litt sein å legge erter i vann, så jeg brukte frosne erter. Men ønsker du å lage ertestuing fra tørkede erter så finner du det HER

Til  2 personer

Ca. 200 g erter

50 g smør. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin

Salt

Pepper

Smelt smøret og ha  ertene i smøret, la det få bli varme. Bruk stavmikser å lag puré, smak til med salt og pepper.

Tyttebærsyltetøyet er bare tyttebær som er rørt i litt sukker.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #Kjøttkakeravhjort  #Hjortekake #Tradisjonsmat #hjort #hjortekjøtt #Hjortemiddag #Festmåltid

 

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Kjøttkaker av hjort

  1. Hjortekjøttkaker er jeg opptkst med og det er nydelig godt ja! Er noe med denne viltsmaken 🙂 Tilbehøret du har til er veldig godt og et must 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *