For en tid tilbake lagde jeg karbonader av hjort, og samtidig lagde jeg også noen kjøttkaker. Siden hjortekjøttet var av kalv, så måtte jeg ha i litt bacon for at kjøttkakene ikke skulle bli tørre. Bruker man kjøtt som er en del fett på så trenger man ikke bacon, noe jeg i grunnen ville foretrukket. Men kjøttkakene ble nydelige, og middagen smakte helt fortreffelig.
Kjøttkaker av hjort til 2-3 personer, det man ikke brukes kan fryses.
1/2 kg hjortekjøttdeig
100 g bacon skåret i små biter
1 egg
1/2 løk
1 ts pepper
I slike ting bruker jeg alltid pulver buljong, og der brukte jeg rundt 1 ss (Tåler du som meg ikke gluten, så sjekk buljongen for gluten)
2 ts potetmel
Ca. 1/2 ts salt (mulig du ikke trenger salt, lag en prøvekake først, og smak om den er salt nok uten salt først)
Pepper
Rens og findel løk og ha det i en bolle med kjøttdeigen, ha i egg, krydder og buljong og bland alt godt sammen. Findel bacon og ha det i sammen med potetmelet, og bland til alt er godt sammenblandet. Er deigen blitt for tykk og kompakt, så kan man ha i litt vann. Form kakene og steik på steikepannen på høy varme, snu når det har blitt gylden brun, skru så ned varmen og snu kakene av og til.
Saus: Til 2 personer
1/2 løk
Smør å steike i. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin
Ca. 5 dl hjortekraft om du har, ellers må man bruke vann.
Salt
Pepper
Eventuelt litt buljong
1 ss maizena som blandes ut i litt vann
Sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.
Etter kjøttkakene er ferdig steikt så koker man ut pannen med litt vann, og det bruker man i sausen.
Rens og findel løken, og ha den i en panne of surr i smør. Ta pannen av platen og ha så i kraften, buljong og maizena og rør godt før du setter pannen på platen igjen, kok opp under omrøring. Ha i steikeskyet fra kjøttkakene. Smak til sausen med salt og pepper og ha i litt sukkerkulør så den får rett farge, det skal bare få dråper til. Ønsker man det, kan man selvfølgelig ha i en skvett fløte eller rømme, heldigvis kan man nå få kjøpt vegetabils både fløte erstatning og rømme. Jeg valgte å ha den helt melkefri.
Ertepuré: Jeg var litt sein å legge erter i vann, så jeg brukte frosne erter. Men ønsker du å lage ertestuing fra tørkede erter så finner du det HER
Til 2 personer
Ca. 200 g erter
50 g smør. Tåler man ikke melkeprodukter kan man bruke melkefri margarin
Salt
Pepper
Smelt smøret og ha ertene i smøret, la det få bli varme. Bruk stavmikser å lag puré, smak til med salt og pepper.
Tyttebærsyltetøyet er bare tyttebær som er rørt i litt sukker.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #Kjøttkakeravhjort #Hjortekake #Tradisjonsmat #hjort #hjortekjøtt #Hjortemiddag #Festmåltid
Kan tenke meg det der var fortreffelig ja 🙂
🤗 kan nesten ikke få bedre mat. Jeg er sån som kan spise bare saus og poteter om sausen er god he he
Det ser aldeles nydelig ut 👏
Tusen takk Randi
Nam, nam 🥰🥰🥰 Det skjønner jeg var supergodt 😊
Ønsker deg en superfin søndagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Dette er i en egen klasse ja 🥰🥰🥰
Nam, nam 🥰🥰🥰 Det skjønner jeg var supergodt 😊
Ønsker deg en superfin søndagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Hjortekjøttkaker er jeg opptkst med og det er nydelig godt ja! Er noe med denne viltsmaken 🙂 Tilbehøret du har til er veldig godt og et must 🙂
Jeg også, bare elsker hjortesmaken, og grønn ertestuing🥰
Så lekkert det ble med den ertepuréen til! 😊
Ja det er en nydelig farge på den. Rødt og grønn er jo som hånd i hanske. Mener det er komplinentær farger