Tine sin laktosefrie fløte inneholder farlig e-stoff

Categories Blogg

For en tid tilbake fikk jeg en sjokkerende opplysning, jeg var både rystet og vantro. Hvordan kunne et “rent produkt”, ikke være rent, men faktisk veldig skadelig????????????? For Tine sin laktosefrie fløte inneholder karragenan, som ikke er ment som menneskelig føde. Det gir sår i fordøyelsessystemet, og er kommet på listen over E-stoffer som er så tvilsomme at det IKKE bør brukes i mat. Hvem ser bak på fløtekartongen? Folk som bruker laktosefrie produkter har jo allerede et problem med magen, så det er ekstra sjokkerende at det er tilsatt i mat som folk med tarmproblemer skal bruke. Jeg sjekket Q meieriene sin, den hadde kun fløte, og ikke tilsatt noe annet.

Jeg må si at jeg er rystet på Tine!

#Tineprodukter #tinemeierier #farligestoff #karragenan #Laktosefrifløte

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Tine sin laktosefrie fløte inneholder farlig e-stoff

    1. Er jo tragisk at man har noe som ødelegger tarmen i mat som man antar er rein mat i produkter som folk med tarmproblemer skal ha. Helt hull i hode.

  1. Æsj, er det sant? Har du gitt tilbakemelding til Tine? O dag kl.17.30 på YouTube kanalen til Folkehelseinstituttet streames arrangement på Litteraturhuset om kjemikalier i mat. Ikke alle stoler på de offisielle vurderingene av grenseverdier og sånn men er man opptatt av mat og helse, så er det jo verdt å få med seg. Jeg skal😊 Ps hvilken bok er det du viser her? Forfatter?

    1. Den heter e-nr guiden, og den er fra begynnelsen av 90 tallet. Allerede da var det kjent at dette stoffe var farlig, men først nå begynner myndighetene å reagere, helt tragisk. Men var veldig overasket over at det fantes i noe som jeg antok var en rein råvare. Jeg har gitt tilbakemelding til Tine, med beskjed at jeg ikke kommer til å kjøpe den før det er borte. Derfor spiser jeg nesten bare mat jeg lager selv, men fløte kan jeg jo ikke lage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *