Når det først er sol og varme i Bergen, går vi ikke inn for å legge oss en gang (en smule overdrivelse, men det har vi lov til så skjeldent vi opplever det).
Det ble impuls invitert venner til skalldyrsaften og jeg fikk tak i flotte blåskjell og reker. Blåskjellsuppe er bare helt nydelig mat, og det er mat som er ekstremt kjekt å lage til selskap.Den er veldig enkel å lage og blir veldig god.
1 kg blåskjell
Smør
1 kinahvitløk eller 3 fedd
1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har Ca 4-6 stykker
1/2 purreløk
1 beger fløte (bruk laktoseredusert fløte om du trenger det, og jeg har faktisk aldri forsøkt med soyafkløte eller lignede
2 dl hvitvin (helst litt tørr)
1/2 lime eller litt sitron
Ca. 1/2 ts chilipuler eller man kan bruke vanlig chili
Pepper
Salt
Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.
Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder.
Her er mine kjekke gjester
Så hyggelig det så ut… og nydelig sommermat ser det ut til :)) God helg videre <3
Så at jeg var anonym… Annebe
annebe: Blåskjell er rett og slett rein nytelse. Ha en fantastisk helg du også. Klemz ??
Dere koste der dere nok 🙂 Jeg tar meg nok litt grønnsakssuppe i stedet for 😀 Hilsen tregingen 😀
frodith: Det gjorde vi, veldig. Alle har ulik smak, slik er det bare.
He-he..ja du vet nå meg…jeg ER virkelig treg og sær 😀
frodith: Det er du ikke på noen måte, vi er forskjellige og slik er det bare. Jeg liker deg akkurat som du er skjønne deg <3
Blåskjell er nydelig! Jeg er mer glad i gratinerte enn i suppe, men det er jo myyyye mer jobb. Og begge varianter smaker veldig godt. 🙂
Ei_heks: Hvordan gjør du det når du gratinerer blåskjell da, det har jeg aldri hørt om en gang tror jeg da
Damper dem lett, tar ut hver enkelt og legger dem tilbake i skjellene igjen. Her bruker jeg de fineste og største skjellene så jeg får plass til mer enn en bit i hvert skjell. Noen legger jeg bare smør og persille på, andre får en teskje med rømmeblanding (rømme, sitron, persille) og et lite dryss revet ost. De legges i langpanna i stekeovnen og gratineres til smøret og osten smelter. Dette er favorittene. Enkle smaker jeg synes får frem det beste i blåskjellene, men jeg synes det er moro å variere, så jeg har prøvd med ulike urter og krydder. Nå vurderer jeg å ha et snev av ingefær i smøret og la det stå en stund å trekke i seg smaken. 🙂
Ei_heks: Hm, det må jeg jammen forsøke. Tusen takk for tipsene, det var helt fantastisk, mer av slikt 😀
Kanskje det kommer litt om mat også i bloggen min etterhvert. 🙂
Akkurat nå skriver jeg om sladder. Freser er vel mer betegnende. 😀
Ei_heks: He he ja det er noe dritt, man blir overvåket med noe som ikke er sant. Mersnodig
Helt klart. Nå har jeg frest meg ferdig. For en stund. Ikke utenkelig at jeg kommer tilbake til en variant av temaet en gang. 😀
Ei_heks: Godt å få det ut av systemet 😀