Blåskjellsuppe

Når det først er sol og varme i Bergen, går vi ikke inn for å legge oss en gang (en smule overdrivelse, men det har vi lov til så skjeldent vi opplever det). 

Det ble impuls invitert venner til skalldyrsaften og jeg fikk tak i flotte blåskjell og reker. Blåskjellsuppe er bare helt nydelig mat, og det er mat som er ekstremt kjekt å lage til selskap.Den er veldig enkel å lage og blir veldig god.

1 kg blåskjell

Smør

1 kinahvitløk eller 3 fedd

1 stor løk og du må gjerne bytte den ut med sjalottløk om du har  Ca 4-6 stykker

1/2 purreløk

1 beger fløte (bruk laktoseredusert fløte om du trenger det, og jeg har faktisk aldri forsøkt med soyafkløte eller lignede

2 dl hvitvin (helst litt tørr)

1/2 lime eller litt sitron

Ca. 1/2 ts chilipuler eller man kan bruke vanlig chili

Pepper

Salt

Skrubb bort alt fra skjellene som man får av, er det noen skjell som er åpen ville jeg ha kastet de, de kan være dårlig.

Rens og del all løken opp i biter, de trenger ikke være så små biter, vil du bruke fersk chili deler du den også, og surr alt i en stor panne med smør. Så har man i salt, krydder, fløte og vin, og lar det koke opp. Ha så i blåskjellene og la det få koke opp på nytt, suppen skal kun putre lett. Når alle skjellene er åpnet er suppen ferdig. Men smak gjerne på den om den trenger mer salt eller krydder. 

Her er mine kjekke gjester

 

 

15 kommentarer
    1. Blåskjell er nydelig! Jeg er mer glad i gratinerte enn i suppe, men det er jo myyyye mer jobb. Og begge varianter smaker veldig godt. 🙂

    2. Damper dem lett, tar ut hver enkelt og legger dem tilbake i skjellene igjen. Her bruker jeg de fineste og største skjellene så jeg får plass til mer enn en bit i hvert skjell. Noen legger jeg bare smør og persille på, andre får en teskje med rømmeblanding (rømme, sitron, persille) og et lite dryss revet ost. De legges i langpanna i stekeovnen og gratineres til smøret og osten smelter. Dette er favorittene. Enkle smaker jeg synes får frem det beste i blåskjellene, men jeg synes det er moro å variere, så jeg har prøvd med ulike urter og krydder. Nå vurderer jeg å ha et snev av ingefær i smøret og la det stå en stund å trekke i seg smaken. 🙂

    3. Kanskje det kommer litt om mat også i bloggen min etterhvert. 🙂
      Akkurat nå skriver jeg om sladder. Freser er vel mer betegnende. 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg