Aioli med chili

Categories Dressinger

Dette er en enkle og veldig god dressing om man liker litt avspark i smaken :-). Den er også svært enkel å lage og passer til både kjøtt, fisk, fugl og sjømat. 

1 pakke ekte majones 

1/2 kina hvitløk eller to fedd hvitløk

1 chili

Litt cayanepepper

litt salt

1 båt med presset lime- eller sitronsaft

Ha majonesen i en skål, finhakke eller bruk hvitløkpresse på hvitløken og chilien og ha det sammen med majonesen, og bland godt sammen. Ha i presset Lime/sitronsaft og smak så til med salt og krydder.

Dressingen blir bedre om den fr stå en stund å utvikle smaken.  

Man kan selvsakt lage majones fra grunnen av:

4 eggeplommer

1 ss vineddik eller sitron/lime

1 strøken ts sennep

ca. 1/2 ts salt

1 knivspiss pepper

ca. 2 dl rapsolje eventuelt en god olivenolje

Bruker du stavmikser er det svært enkelt, da tar man alt utenom oljen opp i en høy smal bolle, og blander alt godt sammen. Så heller man litt og litt olje i og lar stavmikseren gå mellom hver gang man har olje i. 

Bruker men en miksmaster bør man være mer forsiktig med å ha for mye olje i mellom hver pisking, spesielt til å begynne med. Siden størrelsen på eggeplommene varierer bør man se litt på konsistensen når det er nok olje i. Er eggene store kan man bruke mer olje osv.   

Det smakte helt fantastisk til kyllingsalat 

6 kommentarer

6 thoughts on “Aioli med chili

  1. Ser godt ut! Jeg har aldri prøvd meg på egen majones, det er liksom så enkelt å bare ta med en pakke fra butikken. Hvordan holdbarhet får aiolien? Som majonesen (om den er kjøpt), eller kortere siden det blandes andre ting i?

  2. margarites: Holder du dressingen i kjøleskap og du bruker kjøpt majones så vare den lenge. Når man lager majonesen selv holder den omtrent en uke i kjøleskap, det er siden den ikke inneholder konserveringsmiddel. Men saken er den at den forsvinner fortere en svinn , for den er så god 🙂

  3. Hørtes godt ut….litt redd for å bruke chili..liker sterkt…men ikke FOR sterkt..hehe :)…men har lyst til å bruke det mer ..gir god smak :)) God natt og fin morgendag <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *