Last Updated:

Cøliakifruens kylling nuggets (glutenfri)

Categories Kyllingretter

 

Trenger man ikke glutenfritt, bruker man vanlig hvetemel og cornflakes, verre er det ikke 😉

 

Noe treghet i systemet  gjør at ting tar tid ;-). Men i går bestemte jeg meg rett og slett for at i dag skulle jeg begynne, og da så kylling nuggets utrolig fristende ut.

OG DU HENDELSE  SÅ GODE DE BLE!
Dette ble terningkast 6.Bilderesultat for terningkast 6

 

Oppskriften er slik:

 

1 bolle glutenfritt mel (jeg bruker en plastpose og har alt opp i og rister den så går det fortere)

1 bolle sammen pisket egg

1 bolle knust glutenfri cornflakes 

salt

pepper

cayennepepper

spisskummen

Kyllingfilet (beregn 1 til pr. person)

Olje til å steike i (vær veldig forsiktig når du steiker i olje, ikke la sleiven stå i og ha alltid et lokk eller lignede som passer til pannen tilgjengelig i tilfelle den tar fyr. Bruk også lange armer så du ikke brenner deg om det skvetter)

 

Fremgangsmåte:

 

Bland sammen egg og krydder. Sett først oljen på oljen, kutt så kyllingen i passe biter (blir de alt for store kan man risikere at de blir brent før de blir gjennomsteikt).

Kyllingbitene dyppes først i glutenfritt mel (Det er da jeg bruker en plastpose og har alt opp i og rister den så går det fortere), så i egg, for deretter å rulles i cornflakes. Da var var bitene klar for en runde i frityrgryten. Jeg bruker som oftest en wokpanne til frityrsteiking.  Når kyllingen har fått en gylden farge, tas de over på en rist (jeg bruker et fat med tørkepapir). Wenche seier: Crispy og saftige nuggets, og det har hun virkelig helt rett i.

 

Jeg hadde steikte båtpoteter (oppskrift finner du HER) til, aioli (oppskrift finner du HER), og en salat med isbergsalat, paprika, mango, squash, brekkbønner og chili.

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Cøliakifruens kylling nuggets (glutenfri)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *