Brun saus på 5 minutter

Til 4 personer.

6 dl vann (man kan bytte litt av vannet ut med litt fløte eller melk om man ønsker det)

2 buljongterninger som knuses litt

1- 2 ts sukkerkulør (jeg var litt uforsiktig å ikke brukte teskje, så sausen ble litt vel mørk, om jeg hadde brukt litt fløte eller lignede, ville den blitt lysere)

2 ss maizena

Ca. 1/2 ts salt

Litt pepper

(ønsker man å ha i løk, renser og deler man løken, surrer den i litt smør, før man tar pannen av platen. Ha alle andre ingrediensene i, og gjør som det står i fremgangsmåten under. Bruker du løk tar det noen minutter lenger å lage :-))

Ha alt i en panne og sett platen på og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha i sausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv. 

                                                   Som Jamie Oliver  seier “easy peasy”

                                                           

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg