Marinert røykt ørret med guacamole og koriander

Denne retten passer fint som forrett eller til tapas, den er utrolig enkel å lage og smakskombinasjonen er helt magisk!


Her har jeg lagt alt på knekkebrød(oppskrift HER), men bruk gjerne det brøde du liker eller har.

Oppskrift på guacamole finner du HER

——

Marinering av den røykte ørreten:

Røykt ørret skjæres opp i skiver eller man bruker ferdig oppskjæret ørret (man kan også bruke røykelaks)

Soyasaus (OBS: tåler man ikke gluten må man ha glutenfri soyasaus)

Legg den oppskjæret fisken i soyasausen i minst noen timer, jeg la den i en plastpose med soyasausen natten over. 

Koriander dressing:  

3 ss med naturell yoghurt gjerne tyrkisk/gresk

1 potte fersk koriander

Ca. 1 ts olivenolje

Salt

pepper

Finhakk korianderen og ha den i yoghurten, ha i olje og smak til med salt og pepper. Denne dressingen kan med fordel lages minst dagen før, da får smakene tid å utvikle seg skikkelig, og du slipper å stresse den dagen du skal bruke den. Foruten å ha den på ørreten kan den gjerne stå på borde som vanlig dressing.

Montering av retten:

Bruk brød, kjeks eller knekkebrød om er i passe små biter. Legg på en teskje med guacamole, legg den marinerte ørreten opp på der igjen, så har man på litt koriander dressing.   Man kan pynte med hva man ønsker, jeg har brukt ferske blader av koriander og smeltet og stivnet raspet parmesanost (se ide HER)


Her har vi brukt smeltet og stivnet parmesanost, bilde ble ikke noe godt jeg var vist litt skjelven på hånden 🙂

Her er det brukt Focaccia i stede for knekkebrød, men man kan også bruke denne uten brød. 

Ideen har jeg funnet på Godfisk.no

 


 

 

16 kommentarer

Siste innlegg