Knakkende godt!
Dette er en stor oppskrift, for jeg synes det er greit å lage masse når jeg først gidder å sette i gang. Vil du ikke lage så masse kan du dele oppskriften i to.
350 g solsikkefrø
350 g sesamfrø
350 g linfrø
200 g gresskarkjerner
2 ss fiberhusk eller lignende
1 dl olje (synes du det er for mye så minker man bare mengden)
Ca. 1 l vann ( av en eller annen grunn variere det hvor tykk deigen blir, derfor kan man holde igjen ca.1 dl og se om du trenger alt vannet)
Ca.1-2 ss maldonsalt, eller ca.1 ss vanlig salt(det virker mye, men det er en stor deig som trenger litt salt, men her kan du selvsagt også minke mengden om du ønsker).
PS: Man kan bruke akkurat de frøene eller nøtter man måtte ønsker og har.
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin (bruk helst kjøkkenmaskin, for deigen trenger å eltes godt) og ha så i væsken. Kjør deigen godt, og la den stå å svelle i rundt 10 minutter. Da har fiberhusken fått tid å svelle, og det kan da være man må ha i litt mer vann, kjør deigen godt i mikseren før du begynner å ha de på bakepapir.
Denne deigen er så pass seig at det ikke er noe problem å kjevle utover (se også tips her). Ha bakepapir på benken og ha på en god klatt deig, åpner en plastpose å legg den opp på deigen(eventuelt et bakepapir), og kjevl den utover. Ved å bruke denne teknikken blir det lite søl og lett å kjevle ut. Går det hull her eller der, tar man bare litt deig og trykker den og kjevler den flat igjen. Bruk slikkepotten å del knekkebrødene i så store biter du ønsker at knekkebrødene skal være i.
Steik knekkebrødene på 220 grader helst på varmluft, gjerne med tre brett i samtidig (Ovner variere veldig i styrke, og det kan hende du må skru opp eller ned temperaturen for å få knekkebrødene fint steikt). Jeg åpner døren på steikeovnen noen ganger spesielt i begynnelsen av steiketiden slik at dampen kommer ut. Knekkebrødene er ferdige når de er blitt harde og sprø, og det vil ta rundt 20 minutter. Min steikeovn steiker litt ujevnt, slik at jeg gjerne snur brette en gang under steikingen. Er det noen knekkebrød som fortsatt er bløte, så setter jeg de inn i ovnen etter jeg er ferdig med steikingen og lar de stå på 50 grader med døren åpen.
Denne gangen ble det 7 brett med knekkebrød, da slipper jeg å bake på en stund. Tror jeg da, det er jo en kjekk julegave til de som har alt.
Knekkebrød med hjemmelaget tunfisksalat.
Eller til lunsj
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#Glutenfri #sunt #utrolig #godt #Morsmiddag #middag #spis #opp #maten #Middagstips #mors #middag #Brødmat #Glutenfritt #melkefri #laktosefri #allergi #Knekkebrød #oppskrift #Lavkarbo #Blogg #matblogg #toppblogg #enkelt #hjemmelaget #mat #fra #bunnen
Det har jeg ikke prøvd før, så takk for tips! 😀 Ønsker deg et godt nytt år og måtte det nye året bringe deg glede <3
Kun i dag igjen i giveaway'en på bloggen hvor du kan vinne en egendesignet almanakk fra personligalmanakk.com! 🙂
Cathrine: Tusen takk og i like så:-)
Hjemmelagde knekkebrød er de beste knekkebrødene =)
handymanfruen: Uten tvil, og er også sunnest og så gir det jo så god lukt i huset 🙂
Har du oppskrift på heimelaga glutenfrie flattbrød. Ein kjøpepakke kostar 250 kr og det er i det meste laget.
Oldemorbloggen: Nei det har jeg faktisk ikke, men skal se hva jeg får til. Det som er utfordringen er at de går så lett i oppløsning når man baker de.
Uff, då er det ikkje noko for meg. Har inga røynsle med korkje lefsebaking, eller flattbrød. Har lite tolmod når det blir for vanskeleg med utbaking.
Oldemorbloggen: Derfor jeg ikke gjør det heller. Men har du et gammeldags kromkakejern?
Jo, det har eg hengande i grindebygget, som er eit slags museum. Kan det brukast til flattbrødlaging så skal det ned av veggen på momangen. 🙂
Legen sier at jeg skal ikke spise brød til kvelds så jeg skal bake knekkebrød uten mel. Fiberhusk har jeg aldri prøvd. Jeg brukte kun havregryn men de ble veldig sprø og datt lett fra hverandre. Finner jeg fiberhusk på dagligvare?
Mariann Sæther Tokle: ja de fleste butikker, det er supert for det gjør at det holde sammen. Men du må ikke bruke for mye.
Oldemorbloggen: Ja man kan kverke deigen mellom de, så slipper man å kjevle, har gjort det med potetkaker. Men skal forsøke meg på flattbrød en dag. Se under glutenfritt, der ligger potetkaker
Kan jeg blande inn litt sammen med havregrynene da kanskje?
Takk for svar, men aberet er at glutenalergieren har aldri likt potetkaker.
Oldemorbloggen: He he nei men der står det om hvordan jeg trykker ut deigen med kromkakejernet 🙂
Mariann Sæther Tokle: Min erfaring er at knekkebrødene er best uten havregryn, men ja fiberhusk kan blandes i alle typer mel, men da må man a det stå å svelle litt for det trekker mye vann til seg
Eg trudde dei skulle steikast i kromkakejernet og, men forstår at jernet berre skal brukast til forming. Då kan eg like godt bruke gorojernet, som heng på samme staden.
Oldemorbloggen: Ja bare man slipper å kjevle den glutenfrie deigen er alt bra :-))))