Last Updated:

Forbedret utgave av glutenfrie lavkarbo knekkebrød

Categories Glutenfrie bakevarer

 Knakkende godt!

Godt nytt år til alle dere fantastiske brukere av bloggen min. Håper at den fortsatt kan inspirere dere til å lage god hjemmelaget mat!  

350 g solsikkefrø

350 g sesamfrø

350 g linfrø

200 g gresskarkjerner

2 ss fiberhusk eller lignende

1  dl olje (synes du det er for mye så minker man bare mengden)

Ca. 1 l vann ( av en eller annen grunn variere det hvor tykk deigen blir, derfor kan man holde igjen ca.1 dl og se om du trenger alt vannet)

Ca.1-2 ss maldonsalt, eller ca.1 ss vanlig salt(det virker mye, men det er en stor deig som trenger litt salt, men her kan du selvsagt også minke mengden om du ønsker).

PS: Man kan bruke akkurat de frøene eller nøtter man måtte ønsker og har.

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin (bruk helst kjøkkenmaskin, for deigen trenger å eltes godt) og ha så i væsken. Kjør deigen godt, og la den stå å svelle i rundt 10 minutter. Da har fiberhusken fått tid å svelle, og det kan da være man må ha i litt mer vann, kjør deigen godt i mikseren før du begynner å ha de på bakepapir.

Denne deigen er så pass seig at det ikke er noe problem å kjevle utover (se også tips her). Ha  bakepapir på benken eller man åpner en plastpose , og ha  olje/formfett , ta en del av deigen og kjevl den utover. Går det hull her eller der, tar man bare litt deig og trykker den og kjevler den flat igjen. Bruk slikkepotten å del knekkebrødene i så store biter du ønsker at knekkebrødene skal være i.

Steik knekkebrødene på 220 grader helst på varmluft (Ovner variere veldig i styrke, og det kan hende du må skru opp eller ned temperaturen for å få knekkebrødene fint steikt). Jeg åpner døren på steikeovnen noen ganger spesielt i begynnelsen av steiketiden slik at dampen kommer ut. Knekkebrødene er ferdige når de er blitt harde og sprø, og det vil ta rundt 20 minutter. Min steikeovn steiker litt ujevnt, slik at jeg gjerne snur brette en gang under steikingen. Er det noen knekkebrød som fortsatt er bløte, så setter jeg de inn i ovnen etter jeg er ferdig med steikingen og lar de stå på 50 grader med døren åpen.

 

Denne gangen ble det 7 brett med knekkebrød, da slipper jeg å bake på en stund. Tror jeg da, det er jo en kjekk julegave til de som har alt. 


Knekkebrød med hjemmelaget tunfisksalat.


Eller til lunsj 

 

18 kommentarer

18 thoughts on “Forbedret utgave av glutenfrie lavkarbo knekkebrød

  1. Oldemorbloggen: Nei det har jeg faktisk ikke, men skal se hva jeg får til. Det som er utfordringen er at de går så lett i oppløsning når man baker de.

  2. Legen sier at jeg skal ikke spise brød til kvelds så jeg skal bake knekkebrød uten mel. Fiberhusk har jeg aldri prøvd. Jeg brukte kun havregryn men de ble veldig sprø og datt lett fra hverandre. Finner jeg fiberhusk på dagligvare?

  3. Oldemorbloggen: Ja man kan kverke deigen mellom de, så slipper man å kjevle, har gjort det med potetkaker. Men skal forsøke meg på flattbrød en dag. Se under glutenfritt, der ligger potetkaker

  4. Mariann Sæther Tokle: Min erfaring er at knekkebrødene er best uten havregryn, men ja fiberhusk kan blandes i alle typer mel, men da må man a det stå å svelle litt for det trekker mye vann til seg

  5. Eg trudde dei skulle steikast i kromkakejernet og, men forstår at jernet berre skal brukast til forming. Då kan eg like godt bruke gorojernet, som heng på samme staden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *