Kryddersmør
Kryddersmør er enkelt å lage selv, man kan ta i akkurat hva man liker og ønsker.
Jeg hadde masse hvitløk
Litt finhakket purreløk
Provencekrydder
Pepper
Koriander
Litt salt
Smøret bør stå i romtemperatur til det er mykt. Skrell løk og finhakk den og ha den i smøret sammen med krydderene og bland alt godt sammen. Ha det blandede smøret inn i folie og form det til en pølse og ha det i kjøleskapet til det blir hardt (har man dårlig tid, kan man ha det i fryseren). Skjær det opp i skiver.
Skjær biffen opp i strimler og steik den i kryddersmør. For å ikke få seigt kjøtt, ha kjøttbitene på en god og varm panne og bare la de bli brune. Ta så hele pannen bort fra platen og la kjøttet stå og hvile seg og trekke til seg smaken fra smøret. Imens koker man poteter eller det tilbehøret man ønsker til. Jeg hadde poteter, gulrot og asparges. Rett før servering har man kjøttet en liten tur på platen igjen slik at det blir varmt.
Sist eg hadde klubb, brukte eg oppskrifta di til indisk kyllingsuppe. Det blei ein stor suksess. No skal eg ha klubb igjen og lurte på om eg skulle lage fiskesuppa di. Eg er litt usikker på om eg skal velja den med chili eller den første uten. Eg får kankje prøve på ma’en først.
Oldemorbloggen: Den med chili sparker jo mer i fra en den andre som er mer tradisjonell, men jysla go begge to 🙂 Kan også anbefale http://morsmiddag.blogg.no/1324999894_rykelaks_med_akevitts.html og http://morsmiddag.blogg.no/1318532437_laks_med_tandoori_mas.html. Knallgode begge to og ikke så sterke 🙂
Takk for svar, men eg er ikkje så bevandra i dette med å finne fram til den lenka du la ut om dei andre suppene. Korleis finn eg fram til dei?
Oldemorbloggen: Ok beklager jeg tenkte ikke på det. Det er ikke suppe, men du finner begge på
fiskeretter. Røykelaks med akevittsaus og Laks med tandoori masala
Takk, i første omgang skal eg konsentrera meg om suppe, sidan eg har kjøpt meg ei fin og stor suppepanne.
Hmmmmmm…
I gode og onde dager!: Ikke fornøyd ? 🙂
Oldemorbloggen: Det forstår seg ja 🙂