Brownies med kakao

Min kjære Margrethe var så snill å lage kake når jeg stod på hode med andre ting, og hun kom med en fantastisk god Brownies. Og det beste av alt var at hun hadde tatt seg bryet med å lage den glutenfri, slik at vi alle kunne spise av den. Margrethe syntes at Brownies med glutenfritt mel ble enda mer saftig en med hvetemel, så det er ingen fare å lage denne til alle om man skulle ha noen som ikke kan spise hvete/gluten.

Utenom den utrolige gode smaken så kan det nevnes at den var så mettende at selv lille skjønne kakemonsteret mitt Theodor klarte mer en et stykke he he.

Oppskriften Margrethe har brukt har hun funnet på http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?482       

400 g smør
1 kg sukker
8 egg
12 ss kakao
2 ts vaniljesukker (Bruk gjerne ekte vanilje)
7 dl hvete mel (men Margrethe brukte tilsvarende mengde glutenfritt mel fra Toro).

Smelt og avkjøl smøret. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt (se tips).
Stek midt i ovnen ved 170°C i ca. 40 min. Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapir
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm). Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt melisdryss.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg