400 g kyllingfilet eller eventuelt kyllingkjøttdeig
Smør til steking
Ca. 300 g spagetti /tagliatelle
1 bunt grønn frisk asparges
1 beger røde cherrytomater
1 løk
½ båt finhakket hvitløk
Ca. 2 ts salt
Ca. 1 ts pepper
2 dl fløte/matfløte/soyafløte
3 eggeplommer
4 ss raspet ost eller parmesan (sistnevnte gir en ekstra spiss på smaken). Men man trenger jo ikke bruke ost, om man ikke ønsker det.
Frisk basilikum gjør det lille ekstra, men det går også fint uten.
Sett pastaen på kok etter anvisningen på pakken.
Rens løk og finhakk den før steiking, del kyllingfiletene i biter og ha disse også i pannen.
Når kyllingen har fått farge, har man på delte tomater og asparges som er renset og delt i biter. Skill eggehviten fra plommen og bruk kun eggeplommene og bland de sammen med fløten, salt og pepper, og hell også dette på pannen. La det bli varmt og smak til og ha eventuelt mer salt og pepper på. Sil av pastaen og ha i kyllingblandingen og ha på eventuelt ost og finhakket basilikum.
Veldig god rett, terningkast 7 sa sønnen min på 13 år. Denne blir laga igjen 🙂
Unni: OJ, det er litt av en ære, når en 13 års gammel gutt kommer med slike uttalelser. Hils din sønn og si jeg ble jublende glad 🙂
Unni av rein nysgjerrighet,brukte du kylling eller kjøttdeig?