Røykelaks med akevittsaus

Noen ganger blir det en helt annen mat på menyen enn det som var planlagt, slik ble dette måltidet til. Jeg var hos min far og hadde tatt ut noe hjortekjøtt, men det ble aldri ferdig kokt og trengte å koke en god stund til før det kunne blitt spisende. Jeg var utrolig sulten og det enste som var ferdig var potetene. Siden jeg ikke var hjemme og jeg hadde begrenset tilgang til råvarer, var det bare til å sette sammen av det lille som lå i kjøleskapet. Jeg hadde fått noe utrolig god hjemmerøykt laks jeg kunne bruke og sik ble denne retten til.

1 beger fløte (laktosefri) Man kan også bruke kokosmelk, da får man en annen smaksvariant

1 drammeglass akevitt

Ca 300 g røykelaks

Ørlite pepper

Rosenkål

Jeg hadde fløten i steikepannen med høy kant, hadde i akevitten og ørlite pepper. Deretter tok jeg skinnet av laksen og delte den i stykker og hadde den i sammen med det andre i pannen. Etter ca 5-8 minutter var retten ferdig.

Noe bedre mat har jeg knapt smakt, så moralen er at man kan lage god mat av lite om man bare har gode råvarer.

 

 

 

 

 

 

 

#røykelaks #røykt #laks #fisk #godfisk #Middag #middagstisp #fiskemiddag #akevit #middags #ideer #morsmiddag #Mors #middag #reker #torsk #ørret #Røykt #blåkveite #sei #Fiskepudding #melkefri #Glutefri #laktosefri #Eneklt #kjapt

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg