Rødbet og eplesalat

Jeg kjøpte rødbetene og eplene før jul, og ingen av delene ble brukt, så det var på høy tid å lage noe av de så de ikke ble ødelagt. 

Siden jeg hadde laget en rødbetsalat før, så hadde jeg en ide om å lage denne på en måte en sist, og jeg må bare si det i all beskjedenhet, du hendelse så god den ble ;-).

                                                     Og slik ble den til:

2 ferske rødbeter (man kan sikkert også bruke syltede rødbeter, men da bør man sannsynligvis  ha litt sukker i for å balansere smaken)

2 dl vann

1 dl 7% eddik

1/2 ts salt

Rens, skyll og del rødbetene opp i forholdsvis små biter, og ha de i en panne sammen med eddik, vann og salt, og  kok i rundt 10 minutter.

Hel de da  over i en sil, og la rødbetene bli helt avkjølt.  Denne prosessen gjør du selvsakt ikke om du bruker syltede rødbeter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå kan du velge om du ønsker å lage majonesen selv, eller du vil bruke ferdig majones. 

Her er oppskriften jeg brukte til å lage majones, trykk HER

Denne oppskriften vil tilsvare omtrent to pakker ferdig majones.

1 litt søtt eple

2 sjalottløk

Muligens litt sukker, det kommer litt ant på hvor søte eller sure eplene er.

Så lag/ha i majones i en skål, rens og finhakk sjalottløken og eple og ha de i majonesen, samt at man tar den avkjølte  rødbetene i, og bland alt godt sammen.

Smak til om nødvendig med sukker, salt og pepper. 

Nyt den på skiver, knekkebrød eller som tilbehør til middag. Den passer godt til hvit kjøtt, hvit fisk og sild og sikker til enda mer en jeg vet om:-) Hva mener du den passer til?

                                              

 

#rødbeter #rødbetsalat #rødbetogeplesalat #rødbet  #eple #salat #sunt #godt #pålegg #hjemmelagetpålegg #hjemmelaget #pålegg #blogg #middagtips #mor #mamma #middag #morsmiddag #facebook #glutenfritt #melkefritt 

 

11 kommentarer

frodith

03.01.2017 kl.20:16

Det der kommer jeg ALDRI til å lage..Det er noe med meg og KLISJ vet du :-D

morsmiddag

03.01.2017 kl.20:28

frodith: Man skal ALDRI si ALDRI, er min erfaring ;-) hi hi

irene

03.01.2017 kl.20:28

Rødbet salat er godt. Har bare spist det på brødmat men er kanskje godt til noe spekemat. Har hatt det på fårerull og det var kjempegodt.

morsmiddag

03.01.2017 kl.20:35

irene: Ja det har du rett i, det er helt sikkert nydelig på fårerull, og gjerne spekemat også, det må jeg forsøke. Supre tips, tusen takk.

Oldemorbloggen

03.01.2017 kl.20:38

Det såg godt og freistande ut.

morsmiddag

03.01.2017 kl.21:08

Oldemorbloggen: Takk. Jeg kom til å tenke på deg da jeg hadde lagdet den, du som liker sild kan jo ha det til spekesild.

irene

03.01.2017 kl.20:42

Versegod😊 Bare hyggelig.

margarites

03.01.2017 kl.22:01

Rødbetsalat er godt...selv om jeg bare har smakt den ferdige fra butikken :-) Denne så delikat ut :-)

morsmiddag

03.01.2017 kl.22:28

margarites: Jeg er også periodisk glad i den fra butikken, men dette er faktisk nesten ikke sammenlignbart. Og det er jo nesten bra, for om kjøpe mat smakte like ferskt og godt som den vi laget selv hadde vi vel neppe laget noe som helst.

Mariann

07.01.2017 kl.16:17

Rødbeter skal være bra for blodtrykket så jeg skal teste denne. Med leverpostei eller syltaflesk :)

morsmiddag

07.01.2017 kl.16:24

Mariann: Det var jeg faktisk ikke klar over. Omega 3 er bra for å få ned blodtrykket. Utrolig deilig salat, og egner seg helt sikker på leverpostei og sylte, men det spiser jeg helst ikke.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits