Pesto passer til nesten all mat og er et must til tapas etter min mening

Pesto

1-2 fedd hvitløk

 5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.  (*1.Se under)

1 potte basilikum

75 g parmesan (*2. se under)  PS: Det står gjerne ikke parmesan på osten, men Grana Padano ).

1,5 dl olje

Pepper

Salt

Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.

*1. Jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3. Er man  nøtteallergiker, så kan man bruke pinjekjerner siden de ikke er i slekt med nøttefamiien.

*2.Om man ikke tåler melkeprodukter, så kan man forsøke med en eller annen type soyaost. Men jeg bruker å ikke erstatte den,  bruker bare mer salt, pepper og nøtter eller pinjekjerner.

 

#tapas #røykelaks #asparges #oppskrift #middag #pesto #basilikum #valnøtter #morsmiddag

 

7 kommentarer

7 thoughts on “Pesto

  1. sjomannsfruen: Ikke si det til noen, men jeg bruker rapsolje siden jeg synes rein oliven blir litt stam på smaken 😉 Det er utrolig lenge siden jeg har laget pesto, så nå måtte jeg ha p skiven også he he, NYDELIG

  2. Eg likar godt pesto, men har berre smakt den ein får kjøpt ferdig på glas. Dette er sikkert betre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *