Wok med ørret, scampi og risnuddler med asiatiske smaker
Categories Alle oppskrifter, SkalldyrMed nesen i fryseren fant jeg et ørretstykker og 5 scampi, så da ble det wok. Det er både nydelig og enkelt, og kan varieres i det uendelige. Her tok jeg det jeg fant i fryseren, og det grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, vanskeligere behøver man ikke gjøre det. Man kan selvfølgelig kjøpe frosne grønnsaker om man foretrekker det. Woksausen ble det av soyasaus, fiskesaus, Oystersaus og en liten dasj med chilisaus.
Til 2 personer
2 biter av ørret eller laks
Scampi så mange du ønsker eller har, eller du kan bare bruke fisk.
1/2 løk
4 hvitløk
1 stor gulrot
1/2 paprika
En bite kål
2 vårløk
olje til å wokke grønsakene med
2 ss østerssaus (glutenfri for oss som må ha det)
4 ss soyaolje (glutenfri for oss som må ha det)
Ca. 1/2 ss Sriracha eller tilsvarende med chili, her kan man justere etter hvor vant man er med chili
2 ss fiskesaus
2 pakker risnudler (er glutenfrie) eller det nudlene du vil ha
Koriander om man vil ha det i.
Rens og del løk og hvitløk å ha de i woken sammen med olje, la de få bli blank før man har i de andre grønnsakene som er renset og oppdelt i biter. Når alt har blitt woket har man i sausene, og lar de få surre med noen minutter. Sett risnuddlene eller de nudlene du vil ha på kok.
Ha i oppdelt ørret som er skinn og bein fri og scampien som er renset for skall og den sorte streken i ryggen i woken, og la de få blir helt gjennomvarme og rosa. Nudlene øser man over woken slik at litt av kokevannet blir med. Bland alt godt sammen så alt får den deilige sausen på seg. Om man ønsker nudlene for seg, da gjør man det, men ta litt av kokevannet i woken.
Ønsker man koriander på så har man det på ved servering.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#wok #skampi #Chilisaus #morsmiddag #Middagtips #glutenfri #melkefri #asiatisksmak #Risnudler #Matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #middag
Mmmmm, dette så kjempegodt ut! Nyt dagen 🙂
Tusen takk og i like så 😍
Nam, der var det sannelig mange gode ingredienser! Lekkert også!
PS. I dag blir det stekt sei hos oss, etter tips fra deg 😉
Så gøy da. B for B sa hun skulle ha kålstuing til, det kan jo være et tips siden du ikke kan ha løk til.
Godt tips, men jeg får dessverre vond mage av kål også. Broccoli derimot går veldig bra 😀
Skal si du er ømfintlig. Hva med gulrotstuing?
Det er det lenge siden jeg har spist! Takk for tips! 😉
øystersaus bruker jeg også mye. jeg liker også wokretter.
ser nydelig ut:)
Å tusen takk snille deg. Bruker ikke veldig ofte øystersaus, men det står seg jo lenge, så det blir når jeg lager noe som skal ha en asiatisk smak, det er bare så fantastiske smaker.💕
Hei! Fin oppskrift. Jeg har lett etter en glutenfri østerssaus. Hvilken bruker du?
Hilsen Ingvild
Hei Ingvild. Takk for du spør. Blue Dragon sin er glutenfri. Men det finnes andre også rundt omkring, har dessverre ikke oversikt. Men hvor i landet bor du, i Oslo er det mange steder man får kjøpt.