Last Updated:

Wok med ørret, scampi og risnuddler med asiatiske smaker

Categories Alle oppskrifter, Skalldyr

Med nesen i fryseren fant jeg et ørretstykker og 5 scampi, så da ble det wok. Det er både nydelig og enkelt, og kan varieres i det uendelige. Her tok jeg det jeg fant i fryseren, og det grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, vanskeligere behøver man ikke gjøre det. Man kan selvfølgelig kjøpe frosne grønnsaker om man foretrekker det. Woksausen ble det av soyasaus, fiskesaus, Oystersaus og en liten dasj med chilisaus.

Til 2 personer

2 biter av ørret eller laks

Scampi så mange du ønsker eller har, eller du kan bare bruke fisk.

1/2 løk

4 hvitløk

1 stor gulrot

1/2 paprika

En bite kål

2 vårløk

olje til å wokke grønsakene med

2 ss østerssaus (glutenfri for oss som må ha det)

4 ss soyaolje (glutenfri for oss som må ha det)

Ca. 1/2 ss Sriracha eller tilsvarende med chili, her kan man justere etter hvor vant man er med chili

2 ss fiskesaus

2 pakker risnudler (er glutenfrie) eller det nudlene du vil ha

Koriander om man vil ha det i.

Rens og del løk og hvitløk å ha de i woken sammen med olje, la de få bli blank før man har i de andre grønnsakene som er renset og oppdelt i biter. Når alt har blitt woket har man i sausene, og lar de få surre med noen minutter. Sett risnuddlene eller de nudlene du vil ha på kok.

Ha  i oppdelt ørret som er skinn og bein fri og scampien som er renset for skall og den sorte streken i ryggen i woken, og la de få blir helt gjennomvarme  og rosa. Nudlene øser man over woken slik at litt av kokevannet blir med. Bland alt godt sammen så alt får den deilige sausen på seg. Om man ønsker nudlene for seg, da gjør man det, men ta litt av kokevannet i woken.

Ønsker man koriander på så har man det på ved servering.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#wok #skampi #Chilisaus #morsmiddag #Middagtips #glutenfri #melkefri #asiatisksmak #Risnudler #Matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #middag

11 kommentarer

11 thoughts on “Wok med ørret, scampi og risnuddler med asiatiske smaker

  1. Nam, der var det sannelig mange gode ingredienser! Lekkert også!
    PS. I dag blir det stekt sei hos oss, etter tips fra deg 😉

    1. Å tusen takk snille deg. Bruker ikke veldig ofte øystersaus, men det står seg jo lenge, så det blir når jeg lager noe som skal ha en asiatisk smak, det er bare så fantastiske smaker.💕

  2. Hei! Fin oppskrift. Jeg har lett etter en glutenfri østerssaus. Hvilken bruker du?

    Hilsen Ingvild

    1. Hei Ingvild. Takk for du spør. Blue Dragon sin er glutenfri. Men det finnes andre også rundt omkring, har dessverre ikke oversikt. Men hvor i landet bor du, i Oslo er det mange steder man får kjøpt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *