Vegetar/vegan lasagne

Categories Alle oppskrifter, I ovnen, Veganmat, Vegetar mat

Lasagne er noe av det beste jeg får av pastaretter. Jeg kan ikke huske å ha laget den vegetar eller vegansk noen gang, jeg har spist det mange ganger, for min datter er veldig flink å lage  det. I prinsippet lager jeg det på samme måte som vanlig lasagne, men uten kjøttdeig, men med små forandringer blir den også vegan. Pastaplatene er ofte egg i, men det finnes også uten egg, men om det finnes glutenfrie pastaplater uten egg er jeg noe mer usikker på. Men ønsker man glutenfri lasagne og man ikke får tak i pastaplater uten egg, er det en mulighet å bytte pastaplatene med aubergine, poteter, søtpoteter eller gresskar.  Jeg har forsøkt meg på mange av det veganske ostene, men jeg synes bare det er dårlig, så da brukte jeg parmesan, men det kan man selvfølgelig ikke bruke om man skal ha lasagnen vegansk. Men jeg antar at det som har et vegansk kosthold er vant til oste erstatningen så det liker den, akkurat som jeg har vent meg til at det glutenfrie kostholdet er like godt som vanlig(for jeg kan ikke huske hvordan det smakte 😄).

Jeg blander hvit og rød saus, for hvorfor gjøre det vanskelig? Det blir blandet uansett!

1 løk

2-3 hvitløks fedd (Man kan ha både mer eller mindre, eller kuttes ut hvitløk etter ønske)

1 skive sellerirot

Olje til steiking

Ca. 1 ts pepper

3 ts oregano

3 ts spisskummen

2 ts røykt paprika eller vanlig paprikapulver ( jeg har bare fått helt dilla på røykt paprikapulver)

1 ts paprikapulver

2 ts basilikum

Bruk de krydderne du ønsker, men disser passer godt til.

Pepper

Salt

3 grønnsaks buljongterninger

1 beger knuste tomater pluss litt vann rundt 1 dl til å skylle ut av boksen så man får alt med.

2,5 dl plante basert fløte/ fløte/laktosefri

2 ss glutenfritt fint mel, eller om man tåler hvete bruker man hvetemel.

Ca. 100 g sopp (det kan man kutte ut om man ikke liker det.

1 boks ferdig kokte bønner eller rundt 100 g utvannede og kokte bønner.

Ca. 9-10 glutenfrie lasagne plater  Tåler du gluten bruker du selvsagt vanlige.

Parmesan ost etter ønske, den er laktosefri, eller vegan så bruker man veganost.

Fremgangsmåte:

Rens og findel hvitløk, løk og sellerirot, ha det i en panne og surr i olje.  Ha i knuste tomater, vann, fløte, buljong, krydder, salt, bønner og mel i en panne og la det koke opp under omrøring.  Når sausen er kokt opp lar den få stå å putre i rundt 5 minutter, så smaker man om man ønsker mer salt eller krydder i.  Ha i oppdelt sopp, og jeg  bruker å ha ost i sausen, men i dag valgte jeg droppe den men det er klart det gir ekstra smak med mye ost i. Rasp osten og ha en del av den i sausen, la litt være igjen så du kan ha opp på lasagne på slutten av steiketiden.

Ha sausen og lasagneplatene lagvis i en ildfast form med høye kanter. Sørg for at siste øsen deker de siste platene. Steik lasagnen midt i ovnen på 200 grader i 45-55 minutter. Det er veldig lurt å la lasagnen stå å hvile i rundt 15 minutter før den skal serveres. Server gjerne med en god salat til.

Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#Lasagne #vegetar #vegan #Glutenfri #melkefri #Billig #Tomater #oregano #paprika #løk #Billig #enkelt #godt #glutenfritrt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Morsmiddag #middagstips #hvaskalvihatilmiddag #hverdagsmat

6 kommentarer

6 thoughts on “Vegetar/vegan lasagne

    1. Kjøtt er ikke usunt (med unntatt av for mye svin, men det er min menig, det lager så mye betennelser i kroppen), men det er økonomisk og miljøvennlig å begrense inntaket. Men siden mange vil ha vegetar og vegan, så er det jo fantastisk god mat, og like mye god smak som uten kjøtt.

  1. Der var det mange tips til hva man kan putte i lasagne, ja 🙂 Vi bruker squash skåret i skiver med en ostehøvel i stedet for pasta 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *