Torsk med mangosalsa, fennikel og soyasaus

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

I dag hadde jeg så lyst på fisk torsk, og for en vidunderlig fisk det er. Fennikel er ikke jeg så vant til å bruke, og rå tror jeg knapt jeg har smakt før, men helt ærlig, så er den bedre rå en varmebehandlet. Fennikel er en urt som  tradisjonelt blir  brukt i matlaging for å bekjempe overvekt, da oljen har en beroligende effekt på fordøyelsessystemet. Mango er nydelig mat, og den jeg hadde måtte brukes, så hvorfor ikke lage en salsa, den syrlige friske smaken passer knallgodt til.

Til 2 personer:

Ca. 1/2 Fennikel

1 gulrot

300-400 g torsk filet uten bein

Salt

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

ca. 1 ss olje

2-3 ss soyasaus (glutenfri for min del)

Begynn med å rens fennikel og gulrot på mandolin eller med en ostehøvel. Legg det i en skål med iskaldt vann, og sett det i kjøleskapet så de blir sprø og gode. Dette kan du gjøre i god tid før, gjerne dagen før om du ønsker.

Rens og findel løk og hvitløk, ha det i en stekepanne  med olje og surr lett, ha fisken på og steik den i løken, strø salt på fisken. Når fisken er ferdig tar man den ut av pannen, og har i soyasaus og lar det få koke et minutt eller to.

Hell vannet av grønnsakene, og tørk det godt, legg det på et fatet.

Ha fisken opp på de knasende sprø grønnsakene og mangosalsa, og til slutt tar man en skje med soyasausen og fordeler over maten. Hva man ønsker til er opp til den enkelte, men her passer det godt med ris, rotmos, eller nudler.

Mangosalsa:

1/2 mango

1 ss olivenolje eller en nøytral olje

1 ts flytende honning (du kan bruke mer om du ønsker den søtere)

1 stor båt lime

Ca. 1/2 rød chili eller så mye du vil ha

Del mangoen i små biter, jeg bruker å skjære den i skallet, da er det lett å kontrollere størrelsen på bitene, og så bruker jeg tomlene å dra de av skinnet. Ha bitene i en skål, ha på oppskåret chili uten frø, olje, honning og saften av lime. Bland godt sammen.

Velbekommen!

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#glutenfritt #melkefritt #hjemmelaget #matfrabunnen #middagstips #morsmiddag #Torsk #fennikel #mangosalsa #Asiatisk #fisktilmiddag #fisk #torsktilmiddag

6 kommentarer

6 thoughts on “Torsk med mangosalsa, fennikel og soyasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *