Torsk med brekkbønner, steikte tomater og smørsaus med vårløk
Categories Alle oppskrifter, FiskeretterJeg har fått så sansen for disse små potetene, de er jo kokt på 1. 2.3, og det er veldig god på smak også. Får man skikkelig torsk så finnes det ingen fisk som er bedre, er min mening. Den må trekkes i rikelig med salt i vannet, da blir den helt perfekt. Brekkbønner er ikke så ofte jeg bruker, men det er vel helst for jeg har de i fryseren, og må komme på å ta de opp. Smørsaus er superenkelt og rask å lage, og nydelig etter min smak, og er naturlig glutenfri siden den ikke inneholder mel.
Beregn 150- 200 g torsk per person
Bruk 1/2 dl salt pr liter vann, da blir fisken perfekt.
Kok opp vannet, ha i saltet og legg fisken i vannet, man kan ta tosk som er fryst rett i vannet også, men da må man gi det et lite oppkok igjen. Men ellers skal fisken kun trekkes og ikke kokes. Ferdig tint fisk er ferdig på 5-10 minutter alt etter hvor tykke stykkene er.
Smørsaus med vårløk til 2 personer
1/2 dl vann eller man kan bruke hvitvin, da får man en runnere og mer syrlig saus
250 g smør (bruk laktosefritt smør om du trenger det)
4 vårløk
Bruker du vann og ikke hvitvin, så kan du ha i en ts med saften av sitron eller lime for å få litt syrlighet i
Del smøret i terninger, kok opp vann/hvitvin med oppskåret vårløk. Ha i litt og litt av smøret i det kokende vannet, og rør kraftig mellom hver gang man har i smør.
Det skal være opp mot kokepunktet, men ikke koke. Rør godt til alt smøret er rørt inn og sausen tykner.
Potetene kokte jeg, brekkbønnene og tomatene surret jeg i litt smør på en panne.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#torsk #smørsaus #Kokttorsk #brekkbønner #Naturligglutenfritt #fisk #fiskemiddag #poteter #spisoppmatendin #middagstips #middag #morsmiddag #Glutenfri #laktosefri #utenegg #hjemmelaget #matfrabunnen #sunt #enkelt
Torsk er fantastisk godt, og dette ser nydelig ut! 🙂
Nå har vi endelig fått buljong (“stock”) i hus, uten løk og hvitløk, som du anbefalt tidligere. Det blir spennende å prøve ut 😀
Tusen takk🙂. Så utrolig kjekt å høre at du har fått tak i, det blir spennende.