Når man vil ha noe enkelt, sunt og raskt til middag.
Til 3-4 personer
Ca. 600 g torskefilet uten skinn å bein, eller den fisken man ønsker.
1 stor løk
3-4 hvitløksfedd
1 chili eller så mye du ønsker å bruke, man kan også bruke tørket chili
Smør eller olje til surring
1 boks tomater, pluss at man tar litt vann å skyller tomat boksen og tømmer det i pannen.
Saften av en appelsin
Ca. 3 ss soyasaus (glutenfri variant for oss som må ha glutenfritt)
1 paprika
Ca. 1 dl kokosmelk
Ca. 1 ts pepper
Ca. 1 ts salt
Er ikke fisken rensket for skinn å ben så må det gjøres først, er fisken i tykke stykker bør de deles litt, tynne filetter kan legges rett i en ildfast form. Salt fisken på begge sider.
Sausen:
Rens å del, løk, hvitløk, chili og paprika, ha smør eller olje i en panne og surr alt godt sammen. Ha på tomatene, vannet, soyasausen, kokosmelken og saften av appelsinen, å la alt få koke litt sammen. Ha i pepper og oppskåret pølse og smak om du trenger mer salt eller pepper. Hell sausen over fisken, og sett formen midt i ovnen som er forvarmet til 200 grader.
Formen er ferdig på rundt 20 minutter, alt etter hvor tykke og store fiskestykker man bruker. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.
Jeg hadde kokte poteter til.
Har du lyst på nye ildfaste former, så finner et stort utvalg hos Baken og kokken (Sponset reklame)
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Fisk #fiskemiddag #Torsk #iovnen #Matiovnen #Glutenfritt #melkefritt #Middagstips #Middagsmat #Morsmiddag #mat fra bunnen #hjemmelaget #enkelt #godt
Høres ut som ei spennende oppskrift, ja! 😊
Takk snille deg 💕
Nam, nam 🥰🥰🥰 Dette så kjempegodt ut 🥰
Ønsker deg en superfin søndagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk snille deg 💕