Last Updated:

Torsk i tomatsaus og chorizo i ovnen

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter, I ovnen

Når man vil ha noe enkelt, sunt og raskt til middag.

Til 3-4 personer

Ca. 600 g torskefilet uten skinn å bein, eller den fisken man ønsker.

1 stor løk

3-4 hvitløksfedd

1 chili eller så mye du ønsker å bruke, man kan også bruke tørket chili

Smør eller olje til surring

1 boks tomater, pluss at man tar litt vann å skyller tomat boksen og tømmer det i pannen.

Saften av en appelsin

Ca. 3 ss soyasaus (glutenfri variant for oss som må ha glutenfritt)

1  paprika

Ca. 1 dl kokosmelk

Ca. 1 ts pepper

Ca. 1 ts salt

Er ikke fisken rensket for skinn å ben så må det gjøres først, er fisken i tykke stykker bør de deles litt, tynne filetter kan legges rett i en ildfast form. Salt fisken på begge sider.

Sausen:

Rens å del, løk, hvitløk, chili og paprika, ha smør eller olje i en panne og surr alt godt sammen. Ha på tomatene, vannet, soyasausen, kokosmelken og saften av appelsinen, å la alt få koke litt sammen. Ha i pepper og oppskåret pølse og smak om du trenger mer salt eller pepper. Hell sausen over fisken, og sett formen midt i ovnen som er forvarmet  til 200 grader.

Formen er ferdig på rundt 20 minutter, alt etter hvor tykke og store fiskestykker man bruker. Pynt gjerne med gressløk eller andre urter.

Jeg hadde kokte poteter til.

 

 

 

Har du lyst på nye ildfaste former, så finner et stort utvalg hos Baken og kokken (Sponset reklame)

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#Fisk #fiskemiddag #Torsk #iovnen #Matiovnen #Glutenfritt #melkefritt #Middagstips #Middagsmat #Morsmiddag #mat fra bunnen  #hjemmelaget #enkelt #godt

4 kommentarer

4 thoughts on “Torsk i tomatsaus og chorizo i ovnen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *