Nå er lammesesongen her og det er et av de tingene jeg elsker med høsten. Det bugner med all mulig slags deilige godsaker, så nå er det bare å fråtse i lam, eller fylle opp fryseren.
4 personer:
8 stk lammekoteletter
250 g frisk sopp, kan bruke både mer eller mindre, og den soppen du ønsker. Jeg brukte sjampinjong
smør til steking
2 eller mer fedd hvitløk
raspet Persillerot
1 pakke vårløk
1 brokkoli
Squash, kan sløyfes
2 ss rosmarinblader , finhakket
salt
pepper
1 beger fløte/laktosefri eller som meg så brukte jeg soyafløte
Ha smør på pannen og steik kotelettene på begge sider, ha på rosmarin, salt og pepper snus med jevne mellomrom. Rens og del løk, hvitløk og sopp å la det steike sammen med kotelettene. Rasp eller finkutt persilleroten og del brokkolien og squash å ha det i pannen også. Når alt har fått litt varmebehandling har man på fløten og lar de få småkoke i rundt 5 minutter. Smak om du ønsker mer krydder. Server gjerne med god poteter eller det du ønsker til.
#Lam #lammekoteletter #Høst #sopp #Høstmat #glutenfri #glutenfritt #laktosefri #Godt #enkelt #kjapt #middag #middagstips #Sunt #oppskrift #morsmiddag #blogg #matblogg #mat #fra #bunn #bunnen #hjemmelaget #uten #gluten #Laktosefritt