I dag kom bonusfamilien min på middag, og de ønsket seg svineribbe og karamellpudding. Det ble vist godt spisende, for alt forsvant.

 

Tynnribbe eller familieribbe (disse kommer nå til dags ofte ferdig rutet opp) Beregn 300 gram pr person. Jeg kjøpte en som var 2.2 kg og alt forsvant.

Om ribben ikke er krydret og saltet bruker du  3 ts salt og 2 ts pepper

ca. 2 dl vann

3 – 4 epler

200 g svisker

1 pakke rødkål eller surkål

Poteter og gulrøtter

Mange ribber er allerede saltet, pepret og oppdelt, det var denne jeg kjøpte. Er  den ikke snittet i svoren så bruker man en skarp kniv å skjærer opp ruter, gnir den inn med salt og pepper.

Gni inn ribben med salt og pepper (om ribben ikke er rutet opp må dette gjøres først.) La den ligge kjølig i ett til to døgn.

Legg ribben med svoren opp i en langpanne, men for at svoren skal dele seg så kan det være lurt å bruke litt aluminiumsfolie/fat midt under ribben. Hell vann på og dekk den med folie (ikke la folien berøre ribben, da kan den sette seg fast og det er ikke kjekt)sett den midt i ovnen på forvarmet ovn til 220 grader i 45 minutter.

Ta av folien og steik videre nå med ovnen på 220 grader i rundt 1 1/2 time. La ribben få hvile, mens du lager saus av kraften,

Skjær den opp å server.

 

 

 

Saus av kraft:

Kraften fra langpannen

Vann

Maizena

En skvett fløte

1 buljongterning

Salt

Pepper

Litt sukkerkulør om du ønsker mørkere saus.

Ha kraften i en panne, bland maizena ut i vann og hell det i kraften, rør til sausen har fått et oppkok. Sausen ble veldig feit så jeg valgte å ta litt mer vann i, etter på.

Så fløte, buljong, salt og pepper.

Jeg hadde epler i ovnen, men de ble bare mos, så de var nok for lenge i ovnen. Vi hadde surkål, svisker og gulerøtter til

Karamellpuddingen kommer det oppskrift på i morgen.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#svineribbe #ribbe #julemat #juletradisjon #Middag #middagstips #matfrabunnen #hjemmelaget #Morsmiddag #glutenfritt #tradisjonsmat

 

8 kommentarer

8 thoughts on “Svineribbe

  1. Dette så veeeldig godt ut! Skjønner godt at alt forsvant 🙂 Da gleder vi oss til oppskrift i morgen på karamellpuddingen 🙂 Ha en fin kveld 🙂

  2. legg ribba med svoren ned da setter de seg ikke fast om du løfter litt så vannet kommer under,folie over.Tøm kokende vann i forma og damp i 45 min på 200 grader,snu den riktig vei å stek på 150 grader i 4 timer nest neders,øk til 200 og flytt den på miden med varmluft.Fet ribbe trenger mye salt,så 3 ss var knapt.

    1. Tusen takk for tipsene, forstår det er en ekspert som snakker her. Ribbe er ikke jeg vant med, men pinnekjøtt derimot. HA en nydelig fint nytt år, og takk for du stakk innom🙂

  3. Så veldig godt ut. 🙂
    Eg heller ei flaske eplemost i forma en halvtimes tid før ribba er ferdig. sausen blir veldig god da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *