I dag har jeg vært så utrolig heldig å få komme til den fine gode bonusfamilien min å spiste svineribbe.  Det er så deilig å slippe å lage middag, og du verden så nydelig det var, rett og slett den beste ribben jeg har smakt.

Beregn Ca. 300 g ribbe pr person

Om ribben ikke er krydret og saltet bruker du  3 ts salt og 2 ts pepper

ca. 2 dl vann

3 – 4 epler (kan sløyfes)

200 g svisker (kan sløyfes)

1 pakke rødkål eller surkål

Poteter,  gulrøtter og rosen kål hadde Ole og Margrethe laget til.

Mange ribber er allerede saltet, pepret og oppdelt, det var denne jeg kjøpte. Er  den ikke snittet i svoren så bruker man en skarp kniv å skjærer opp ruter, gnir den inn med salt og pepper.

Gni inn ribben med salt og pepper (om ribben ikke er rutet opp må dette gjøres først.) La den ligge kjølig i ett til to døgn.

Legg ribben med svoren opp i en langpanne, men for at svoren skal dele seg så kan det være lurt å bruke litt aluminiumsfolie/fat midt under ribben. Hell vann på og dekk den med folie (ikke la folien berøre ribben, da kan den sette seg fast og det er ikke kjekt)sett den midt i ovnen på forvarmet ovn til 220 grader i 45 minutter.

Ta av folien og steik videre nå med ovnen på 220 grader i rundt 1 1/2 time. La ribben få hvile, mens du lager saus av kraften,

Skjær den opp å server.

Bruk sjyen i langpannen som basis for sausen. Bruk gjerne litt maizena utblandet i fløte/plantebasert fløte, og smak den til med ønskede krydder.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

2 kommentarer

2 thoughts on “Svineribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *