Sukiyaki er en Japansk rett som lages med oksekjøtt. Jeg så på noen videoer av hvordan de laget den, og alle hadde kinakål i, og det er jeg traumatisert av etter vi brukte det som salat da jeg var barn 😂, så det kjøper jeg aldri. Jeg har faktisk laget dette en gang før, og da hadde jeg heller ikke kål i, og Sake skal være til, emn det drikker jeg ikke, så den skipet jeg lett. Å lage suppe på en spiker det kan jeg ser du. 

Så her kommer min variant av Sukiyaki til 2 personer:

Glassnuler eller ris, jeg brukte risnudler

1 sammen pisket egg å dyppe maten i

400 g biffkjøtt av okse

1 løk

1/2 paprika

6-8 sopp

3 vårløk

Saus:

3 ss eplesidereddik eller har du sake så bruker du det

3 ss soyasaus (glutenfri for min del)

2 ss sukker

1 dl vann

1/2 kjøttbuljong, jeg bruker alltid buljongpulver det går mye raskere og er lettere å porsjonere etter ønske.

 

Sett nudler eller ris på kok etter anvisning på pakken. Skjær kjøttet i tynne skiver, ha det i en steikepanne og la det ligge der i en veldig kort stund på høy varme, snu en gang, og legg de på et fat.

Rens og del grønnsakene, steik løken, vårløk og sopp i pannen, hold hver grønnsak hver for seg.

Bland eddik, sukker, soyasaus, vann og buljong og gi det et oppkok, og tøm det over grønnsakene, la det putre noen minutter sammen med kjøttet.  Smak til om det er passe salt og ikke for syrlig.  Pisk sammen eggene i hver sin bolle så alle har sitt egg å dyppe maten i. Kos dere og nyt et godt måltid.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#hjortekjøtt #hjort  #oksekjøtt #Hjortekjøttistedeforoksekjøtt #Sukiyaki #Sukiyakipånorsk #Sukiyakimedhjortekjøtt #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt #japanskmat

7 kommentarer

7 thoughts on “Sukiyaki

    1. Jeg skal ikke påstå at jeg er veldig bevandret i Japansk mat, men er veldig nysgjerrig på nye smaker fra alle land. Hva lager du som er Japansk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *