Helt siden jeg fikk smake Pia sin utrolig gode brenneneslesuppe med diverse har jeg sett for meg at dette må da være nydelig til fisk. Og i går kjøpte jeg steinbitfilet og lagde denne herligheten. Det er FULLSTENDIG annerledes en noe annet jeg har smak, og det ble bre nydelig gange ti.
Til to:
Beregn rundt 250 gram steinbitfilet pr person altså rundt 1/2 kg for to
Ca. 3 dl Brenneneslesuppe, Jeg brukte rester etter jeg lagde hin dagen
1/2 purreløk
Parmesanost etter ønske, og kan sløyfes
1/2 sitron
50-100 g pinjekjerner (jeg vil ha rikelig, man kan også bytte ut med nøtter
Noen klatter smør
Salt
Sett steikeovnen på 200 grader. Ha rundt halvparten av sauen i en ildfast form, ha på renset, vasket og oppkuttet purreløk, og litt raspet parmesanost. Del fisken i ikke alt for store serveringstykker og legg de i formen. Ha på det samme som under fisken, klem over saften av en halv sitron, og topp med noen klatter smør og et godt strø med salt . Ha lokk eller folie på formen og sett den midt i ovnen og steik 15-25 minutter, alle ovner er forskjellige og det kommer an på hvor tykke fiskebitene er. Ha en steikepanne på svak varme og ha pinjekjernen i på tørr panne, og vend de med jevne mellomrom. Når de tar farge er de ferdig. Jeg skrudde opp temperaturen litt når fisken var ferdig og ta tok de kun et par sekunder så var de gyldne og ferdige. Ha pinjekernene på fisken og nyt.
Artig å prøve litt nytt..hørtes både “spennende” og godt ut det her .. :))
Takk det var forbausende nydelig, anbefaler deg å forsøke.
hørtes deilig ut ,og smart å bruke rester av brenneslesuppe til en deilig saus :=)
Ja det var en genial om ide jeg skal si det selv
Hm.. Du kjenner meg litt nå og vet hva jeg kommer til å si??
Litt for “skummelt” for meg 
Vet du det har jeg ingen problemer med å forstå. Du vet hadde jeg levd da man ikke viste om ting var giftig eller ikke så hadde jeg nok dauet fort he he