Min gode venninne Pia kan utrolig mye om urter og vekster, hun har nok hatt god opplæring av sin mor som har laget alt mulig av urter og ville vekster. Vi var rundt huset der hun bor og plukket brennenesle, Skvallerkål, Bjørnerot, Ramsløk, Løpstikke og Gressløk. Hun lagde nydelig suppe av alt sammen, og den var så fantastisk god at jeg spiste for mye til middag og måtte ha en tallerken seinere også.
Nå er skuddene helt nye og fulle av vitaminer og mineraler, og helt gratis, så dette er tiden å plukke de. De kan være lurt å fryse ned å ha til vinteren, da forveller man vekstene, avkjøler de fort, har de i en hurtimikser å knuser de før man fordeler det i bokser eller poser å har de i fryseren.
Fine pia med de edle bladene av ramsløk
Brennenesle
Det er ikke lett å få oppskrift på slikt, siden det vil variere på og hva man finner så det blir en ca. oppskrift.
Bruk mest brennenesle som ikke er høyere enn ca. 25cm., en god bunt.
Noen kvaster løpstikke
Ramsløk etter ønske vi hadde ikke så mye så det ble bare noen blader
Ca halvparten så mye skvalderkål som brennesle
Noen kvaster Bjørnerot
En bunt gressløk
1 purreløk,
Ca. 50 gr. smør
4 ss maizena
Ca. 1.5 l vann
2-3 små pakker med fond, Pia foretrekker kyllingfond eller grønnsaksbuljong.
Ca 2 dl fløte (laktosefri)
Salt
Pepper.
Skyll og vask vekstene. Forvell brenneslene og skvalderkål i rundt 10 sek. i kokende vann. Vannet kan brukes i suppen eller som gjødselvann til plantene:-)!
Smelt smør og ha i hakket purreløk, fres litt og tilsett vann og buljong. Brennesle, og de andre urtene/vekstene tilsettes og alt knuses med stavmikser el. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.
Server med hardkokt egg og brød.
Bjørnerot
Her var det mye sunt! Flott å utnytte det man finnet i naturen! Veldig fint med bilder av de ulike vekstene. Suppa ser god ut. Løpstikke er jeg veldig glad i!
Ja ikke sant, det er helt fantastisk at man kan det. Suppen var virkelig fantastisk god.og veldig gøy når man har en ekspert med seg
Dette så godt ut😊
Jeg er litt for usikker på hva som er hva av det som finnes i naturen, men brennesle har jeg nok av😉
Det forstår jeg veldig godt fir det er derfor jeg ikke har gjort dette før. Men nå skal jeg jammen meg ut å plukke, forveksle, knuse og fryse ned så jeg har til vinteren. Du kan se på bildene så kan du sammenligne med det du finner. Løpstikke har jeg kjøpt og plantet, og det samme med gressløken
elsker brenneslesuppe,og har laget det en gang i vår,tror jeg må lage en gang til :=) brukte dei samme ingrediensane bortsett fra bjørnerot,det hvet jeg ikke hva er
Det er nok mange som lager suppe på noenlunde samme ingrediensene, for de vokser ofte sammen. Jeg har heller ikke hørt om bjørerot før, så det hadde ikke jeg i heller. Men hr tenkt å sjekke på hagesenteret om de har så skal jeg plante. Jeg hr plukket masse brennenesle som jeg har prikevert og fryst ned.