Fra rester til gourmetmat! Etter middagen i går hadde jeg igjen litt ris, og hadde stadig litt bacon igjen etter lutefiskmiddagen. Risen skal man aldri la stå i kjøleskapet mer en en dag, men steikt bacon vet jeg ikke om kan bli dårlig i kjøleskapet, det er jo så salt. Med restemiddag blir det mer runde mål en på mine vanlige oppskrifter.

Til en person

Litt rester av ferdig kokt ris , det var muligens 1 dl, men har du mer så bruk mer.

1 liten løk

1 gulrot

1 bunt blomkål

1 bit paprika

2 vårløk

1 egg

Smør til steiking, tåler man ikke melkeprodukter kan du bruke olje eller melkefri margarin.

salt

Ca. 1 ss soyasaus (glutenfri for min del)

1 ss sesamolje (har du ikke den, sp kan du kutte den ut)

Pepper

Rester av steikt bacon. Men her kan man ha i hva som helst som man har, rester av kylling, kjøtt, skinke, reker, scampi, fisk  osv. Det samme gjelder grønnsakene, her har man i det man liker og har.

Rens og findel eller rasp løk, gulrot og blomkål, del paprika i biter og ha det i en panne med smør/olje og ris, og la det surre sammen. Pisk egget opp og ha det i pannen og rør sammen med resten. Ha i soyasaus, sesamolje og salt og pepper. Strø på oppdelt  vårløk.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

#rester #ris   #enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #spisoppmaten #Brukrester #ris #steikbacon #grønnasker

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *