Steikt ris enda en restemiddag
Categories Alle oppskrifter, Diverse retter, Eggeretter, På sparebluss, Tips til restemiddagFra rester til gourmetmat! Etter middagen i går hadde jeg igjen litt ris, og hadde stadig litt bacon igjen etter lutefiskmiddagen. Risen skal man aldri la stå i kjøleskapet mer en en dag, men steikt bacon vet jeg ikke om kan bli dårlig i kjøleskapet, det er jo så salt. Med restemiddag blir det mer runde mål en på mine vanlige oppskrifter.
Til en person
Litt rester av ferdig kokt ris , det var muligens 1 dl, men har du mer så bruk mer.
1 liten løk
1 gulrot
1 bunt blomkål
1 bit paprika
2 vårløk
1 egg
Smør til steiking, tåler man ikke melkeprodukter kan du bruke olje eller melkefri margarin.
salt
Ca. 1 ss soyasaus (glutenfri for min del)
1 ss sesamolje (har du ikke den, sp kan du kutte den ut)
Pepper
Rester av steikt bacon. Men her kan man ha i hva som helst som man har, rester av kylling, kjøtt, skinke, reker, scampi, fisk osv. Det samme gjelder grønnsakene, her har man i det man liker og har.
Rens og findel eller rasp løk, gulrot og blomkål, del paprika i biter og ha det i en panne med smør/olje og ris, og la det surre sammen. Pisk egget opp og ha det i pannen og rør sammen med resten. Ha i soyasaus, sesamolje og salt og pepper. Strø på oppdelt vårløk.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#rester #ris #enkelt #godt #utenmelk #utengluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Matfrabunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #spisoppmaten #Brukrester #ris #steikbacon #grønnasker