Suppe er godt, og gjerne ekstra godt nå som det lakker mot høst om man fornekter det som meg, eller ikke.  Man kan velge å lage suppen helt vegansk uten egg og melkeprodukter, eller gjøre som meg å ha egg i. Når man lager spinatsuppe med grønne erter, blir suppen mer fyldig og man blir mettere for erter metter mer en spinat. Supergod, billig og enkel  middag.

 

 

 

Til 4 personer

1 pose frossen spinat

Ca. 2 dl frosne erter

1 løk

Smør surring eller melkefri margarin om man ikke tåler melkeprodukter

9 dl kraft eller, 9 vann og buljong 2 grønnsaks buljongterninger

Ca. 2 dl Fløte/laktosefri/plantebasertfløte jeg brukte sistnevnte

Hardkokte egg om man ønsker det i

 

Del løken i biter og og surr lett sammen, ha så i spinat og erter og la det få surre litt i smøret. Ha i kraft eller vann/buljong å la det få koke opp. Når de har fått kokt noen minutter bruker man en stavmikser eller eventuelt har det i en blender for å lage en glatt suppe.   Smak til med  salt og pepper og eventuelt mer buljong om du ønsker det. Synes du suppen er for tynn, kan man jevne med litt maizena. Bruk da rundt 1 ss maizena utrørt i 1/2 dl vann eller fløte. Man har i fløten på slutten av koketiden, da blir den lysere og finere.

Jeg hadde kokt egg og et rundstykke til.

 

#meatfreemonday #suppe #spinat #erter #Billig #godt #sunt #kjapt #middag #middagstips #Vegetar #Glutenfri #melkefri #matfrabunnen #hjemmelaget #middagstips #billigmiddag #Sunnmiddag #Morsmiddag #middag #middagstips #kjøttfrimiddag

6 kommentarer

6 thoughts on “Spinatsuppe med erter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *