Skinkegrateng en gammel klassiker, med en ny vri

Categories Blogg, I ovnen, Kjøttretter, Tips til restemiddag

Skinkegrateng eller pølsegrateng var noe av de beste jeg viste da jeg var liten, men noe jeg nesten aldri lager lenger.

Men det var litt mange grønnsaker som bare var biter igjen av, men som måtte brukes, og så hadde jeg også noen biter fra den røykte svinekammen HER. Da er det bare å ha alt i ovnen, og få en rykende god og sunn middag på bordet. Bruk akkurat de grønnsakene du ønsker og har, jeg brukte disse kun for de  burde spises opp, så de ikke ble dårlig.

Til 2 personer:

Noen biter med røykt svinekam, det kunne nok vært litt mer kjøtt i. Man kan jo ta i litt pølse om man ønsker det.

1 dl makaroni (jeg må bruke glutenfri)

Litt smør til surring av grønnsakene

1/2 løk

1 liten gulrot

1 bit rød paprika

1 bit gul paprika

1 bit grønn paprika

1 lite stykke squash

1 bunt blomkål

1 bunt brokkoli

1 vårløk

2.5 dl melk/fløte eller som jeg brukte alternativ fløte

Eventuelt litt vann om det blir litt tykt

1 ss mel Toro lyse, men tåler du hvetemel kan du bruke det om du ønsker det.

1 egg

Litt ost, kan sløyfes

Salt

Pepper

Skru på steikeovnen på 200 grader. Sett makaronien på kok etter pakkens vanning.   Rens og del grønnsakene i biter, og ha de i en panne med smør å surr de litt. Bland ut Melk/fløte/erstatning med mel og hell det opp i sammen med grønnsakene, og la det få et oppkok under omrøring. Er sausen for tykk har du i litt vann eller melk/fløte/erstatning.

Hell det meste av vannet av makaronien, og ha den i sausen, ha i salt og pepper, og ønsker du mere krydder eller urter har man også det i. Pisk egget og ha de i sammen med det andre, og bland godt sammen. Vil du ha ost i så har man det i, før man heller alt i en ildfast form, og gjerne også litt på toppen. Steik til gratengen er gylden brun, rundt 30 minutter.

 

Del gjerne med venner og familie!

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#skinegrateng #grateng #restegrateng #Spisoppmaten #Rester #svinekjøtt #røyktsvinekam #kålrotstappe #kolerabistappe #Sparstrøm #enkelt #godt #røyktkjøtt #kålrabistappe #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #av #Tradisjonsmat #Helgemat #søndagsmiddag #betasuppe #lapskaus #ertesuppe #kraft #spisoppmaten

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *