Jeg så på fb gruppe der noen hadde lagt ut Sheperd’s Pie, å begynte å leite i arkivet, for jeg mener jeg har laget det før. Men siden jeg er dyslektisk, så er det vel ikke sikkert jeg har skrevet det rett, og da dukker den jo ikke opp, he he ja ja. Uansett så er det lengesiden jeg har laget så det var en eitrende  god ide.

Som vanlig kan man bruke rester av poteter om man har, eller koke nye, og man kan bruke vanlig kjøttdeig eller lame som jeg brukte.

Til 2 personer:

400 g Kjøttdeig av lam eller vanlig

1 løk

Smør til steiking

1 god ss tomatpuré

2 dl vann

1 ss  worchestershiresaus  (noen kan inneholde gluten om du som meg ikke tåler gluten, kan også sløyfes)

1 ss mel (jeg brukte Toro sitt lyse mel siden jeg må det på grunn av cøliaki, men bruk det melet du ønsker)

1 ss pulver buljong eller en terning buljong som løses opp i vannet.

Ca. 50 g erter. Kan byttes ut med andre grønnsaker,  du kan ha mer erter  i også.

Fersk frossen oregano, men du kan bruke ferske eller tørket. Man kan bruke akkurat de urtene man ønsker. Jeg har masse urter om sommeren, og de klipper jeg opp og putter i fryseren, da er det supert å ha i mat når alt er dødt ute.

Fersk frossen persille, men kan bruke fersk eller tørket


Ca. 1/2 kg skrelte poteter, og man kan jo også bytte ut poteter med søtpoteter, eller gresskar. Man må gjerne bruke rester av poteter

Ca. 50 g smør eller mer /laktosefritt eller plantebasert etter behov

Salt

Pepper

En god porsjon med gressløk som jeg også hadde i fryseren.

Ost etter ønske

Kok potetene, har du kokte poteter har du de i pannen med smør på svak varme. Hell av vannet og ha i smøret, bruke en potetmoser å mos potetene, de trenger ikke være helt finmost etter min mening (jobber man for mye med potetmosen blir den seig, og det er ikke godt). Smak til med salt og pepper.

Rens og findel løken, og ha den i en panne med smør eller olje, ha så i kjøttdeigen å la den bli brun. Hell på vann/buljongvann, buljong,  tomatpuré,   worchestershiresaus og mel, og gi det et oppkok under omrøring. Ha på hakket krydderurter/krydder, salt og pepper, rør det godt i og smak om du trenger mer krydder eller salt etter din smak.

Ha så den ferdige kjøttdeigen i en ildfast form, legg  potetmosen opp på. Ønsker du ost på så rasper du å strør over. Settes nederst i ovnen på 200 grader, steik i rundt 15-20 minutter eller til den begynner å få farge på toppen.

 PS: Det kan være lurt å la det stå en stund etter at den er tatt ut av ovnen før man serverer den, da setter Sheperd’s Pie seg litt. 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #laktosefrifri #enkelogkjappmiddag #lettålage #Sheperd’sPie #Hjemmelaget #matfrabunnenav #rester  #mlammekjøttdeig #lunsj  #matlei#vegetar #brukopprester #Restemat #spisoppmaten

 

 

 

 

 

10 kommentarer

10 thoughts on “Sheperd’s Pie

    1. Oj, sølvløk viste jeg ikke eksistere lenger. Men nå har jeg jo ikke sett etter det heller skal jeg være ærlig. Kan ikke huske smaken på den.

      1. Nydelig smak, vi kjøper glass med sølvløk på. Deler sølvløken i to og har det i kjøttdeigen mens den steiker. Vi synes det er halve smaken på vår versjon av paien 🙂

  1. Den er veldig god. Fikk oppskrift fra min svigerinne for en del år siden. Som du sier, man kan bruke ulike grønnsaker i den:) Jeg bruker bare som oftest ferdig potetmos, men det er selvfølgelig bedre med hjemmelaget:=
    Ha en fin dag.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *